מקלות פוקצ'ה

מאת: batchen2278

להיט היסטרי - מקלות פוקצ'ה חמות וזהובות שמכינים מבצק רך ונעים מאוד לעבודה. לא תאמינו כמה טעים וממכר זה יוצא

מצרכים:
1 ק"ג קמח איטלקי לפיצה (קפוטו) מנופה
כף וחצי שמרים יבשים
כף סוכר
650 מ"ל מים
30 גרם (2 כפות) מלח
2 כפות שמן זית איכותי

טופינג לפוקצ'ה:
שמן זית להברשה
מלח ים אטלנטי

אופן הכנה:
- בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים וסוכר כחצי דקה.
- מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים כשתי דקות עד להיווצרות בצק אחיד.
- מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים כשמונה דקות נוספות. הבצק צריך להיות גמיש וחלק למגע.
- התפחה: מעבירים את הבצק לקערה מעט מקומחת ומתפיחים כשעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כאשר הבצק מכוסה במגבת.
- שקילה: שוקלים ומחלקים את הבצק ל-18 יחידות, כל חתיכה במשקל 85 גרם.
- עיצוב: יוצרים מכל חתיכה של בצק נחש ומשטחים אותו קלות.
- מניחים את המקלונים במרווחים אחד מהשני על תבנית עם נייר אפיה שעליו מפוזר מעט קמח דורום.
- מורחים בעדינות את המקלונים בשמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי.
- אפייה :בתנור שחומם מראש ל-250 אופים כ-12 דקות על משטח ברזל לאפיה עד להזהבה של הבצק.
- כאשר המקלונים יוצאים מהתנור ניתן להבריש אותם בשמן זית.

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן