פנה קוטה דובדבנים

מאת: michalkan32

כשרוצים באמת להרשים את האורחים, מכינים פנה קוטה דובדבנים - קינוח איטלקי יפהפה, מרענן ומושחת שממש קל להכין

מצרכים:

7 גרם ג'לטין
3 כפות מים
500 מיליליטר שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
חצי כוס חלב
תמצית וניל / מקל וניל
כפית רום
מחית דובדבנים
דובדבנים לקישוט

 

1. בקערה קטנה שמים את המים והג'לטין למשך 10 דקות.
2. על להבה בינונית מרתיחים את השמנת מתוקה והחלב למשך 3-4 דקות.
3. מוסיפים את הסוכר, הג'לטין, הווניל (אם אתם משתמשים במקל, חיתכו אותו באמצע, הוציאו בעדינות את גרגרי הווניל בעזרת סכין והכניסו לסיר יחד עם המקל) והרום וממשיכים לערבב הכל עד להמסה מלאה של הסוכר והג'לטין.
4. מעבירים לתבניות סיליקון אישיות ומכניסים למקפיא למשך 5 שעות או למקרר ללילה שלם.
5. מוציאים מהתבנית למגש ומקשטים במחית דובדבנים ובדובדבנים.