קארה צלעות כבש בקדרה

מאת: shallot

מנה מהמטבח הקווקזי - צלעות כבש רכות ועסיסיות שמבשלים בקדרה עם תפוחי אדמה ובצל. מתכון חגיגי וטעים, מתאים במיוחד לשולחן החג

מתכון קווקזי מסורתי של צלעות כבש בקדרה. בהרי הקווקז משתמשים למתכון הזה בצלעות עבים של כבש צעיר, אותם מכינים בקדרה מברזל יצוק עם ירקות.

מצרכים:
3 צלעות כבש (כ-350 גר')
800 ג' בצל חתוך לטבעות
1 ק"ג תפוח אדמה חתוך לעיגולים בעובי חצי ס"מ
100 ג' שומן כבש
פפריקה מתוקה או חריפה (אפשר מעושנת)
כמון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מנקים את הצלעות, שוטפים במים ומייבשים.
ממיסים את שומן הבשר בתוך הקדרה.
מניחים בקדרה את הצלעות ומטגנים עד לסגירה מכל הצדדים, 10-15 דקות מכל צד.
ממליחים ומפלפלים.
מניחים את הבצל על הצלעות, סוגרים את הקדרה עם מכסה ומאדים כחצי שעה.
אחרי בישול של 30 דקות מרימים את המכסה, מערבבים ומוסיפים כמון.
מניחים עיגולים של תפוחי אדמה על הצלעות והבצל ומוסיפים מלח, פלפל ופפריקה.
שוב סוגרים את המכסה ומבשלים עד שתפוח האדמה מוכן, כ-20 דקות.
מגישים חם בתוך הקדרה או על קרש עץ טבעי. הצלעות יוצאות עסיסיות ורכות, בתאבון!