לחם כוסמת ללא גלוטן

מאת: kobyfridman

טור מתכונים חדש של קובי פרידמן, השף הפשוט. והפעם - לחם כוסמת 100%, טבעוני וללא גלוטן שמפיץ ניחוחות של אושר ברחבי הבית



ברוכים הבאים לטור האוכל החדש שלי. אני קובי, בן 62, יליד רחובות. בשלן ושף כ-40 שנה. כל המתכונים שלי הם קיבוץ גלויות ישראלי, פשוטים וטעימים לכל מטבח ביתי ולכל בני המשפחה, ילדים כגדולים. המרכיבים פשוטים וקלים להשגה -  ירקות, פירות, קטניות, פסטות ובשרים. רוב המתכונים צמחוניים וטבעוניים. אם אתם רוצים להיות מעודכנים בלמעלה מ-1,400 מתכונים טעימים ופשוטים נוספים (ואלפי תמונות), תמצאו אותם בדף הפייסבוק שלי, בו כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע. מוזמנים להיכנס, לעשות לייק וליהנות מעדכונים שוטפים וטיפים.

המתכון הראשון שבחרתי להביא הוא מתכון טבעוני וללא גלוטן ללחם 100% כוסמת, מתכון שעובר במשפחה המזרח אירופאית כבר דורות רבים. למתכון המלא גללו למטה.



משרים את הכוסמת במים ל-8 שעות.


שוטפים ומכניסים למעבד מזון או בלנדר חזק עם המים וטוחנים לבלילה דקה, עד מרקם של יוגורט.




מעבירים לקערת זכוכית.



מכסים בצלחת ומשאירים על השיש ל-24 שעות עד לקבלת בועות בחלק העליון (בקיץ יספיקו לכם 12-15 שעות). אפשר לראות דרך הזכוכית את הבועות שנוצרות.



אם הבועות נוצרות לפני הזמן, הבצק מוכן (תוכלו לראות שבחלק הפנימי של הצלחת תיווצר לחות).

קולים קלות את תערובת הגרעינים על מחבת יבשה.




מוסיפים לבצק את תערובת הגרעינים ואת התבלינים ומערבבים היטב.



מניחים נייר אפייה משומן בשמן זית בתוך כלי פיירקס עם מכסה.



מכניסים את הבצק, מכסים את המכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות בתכנית טורבו לכ-25 דקות.




מסירים את המכסה ומנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות.



מעבירים לתכנית רגילה ואופים 32 דקות.


מקררים מעט לפני ההגשה.

 

לחם כוסמת טבעוני ללא גלוטן

מצרכים:
600 גרם כוסמת ירוקה לא קלויה
כוס ורבע מים
100 גרם תערובת גרעיני חמניה, דלעת וצנוברים
4 כפות תבלין עלי זעתר ואורגנו
כפית מלח
מעט שמן זית

אופן ההכנה:
משרים את הכוסמת במים ל-8 שעות.
שוטפים ומכניסים למעבד מזון או בלנדר חזק עם המים וטוחנים לבלילה דקה, עד מרקם של יוגורט.
מעבירים לקערת זכוכית, מכסים בצלחת ומשאירים על השיש ל-24 שעות עד לקבלת בועות בחלק העליון (בקיץ יספיקו לכם 12-15 שעות). אפשר לראות דרך הזכוכית את הבועות שנוצרות. אם הבועות נוצרות לפני הזמן, הבצק מוכן (תוכלו לראות שבחלק הפנימי של הצלחת תיווצר לחות).
קולים קלות את תערובת הגרעינים על מחבת יבשה.
מוסיפים לבצק את תערובת הגרעינים ואת התבלינים ומערבבים היטב.
מניחים נייר אפייה משומן בשמן זית בתוך כלי פיירקס עם מכסה. מכניסים את הבצק, מכסים את המכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות בתכנית טורבו לכ-25 דקות.
מסירים את המכסה ומנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות. מעבירים לתכנית רגילה ואופים 32 דקות.
מקררים מעט ונהנים מלחם בריא וטרי-טרי. הריח של השמרים הטבעיים שנוצרים בזמן התסיסה יחד עם התבלינים ישגע את השכנים.
אפשר להחליף את תערובת הגרעינים בעגבניות יבשות או בפירות יבשים קצוצים.