פריטטה טבעונית אפויה

מאת: moranraskin

טור המתכונים הטבעוני של מורן רסקין. והפעם - פריטטה טבעונית מושלמת עם בצל ופטריות, שמכינים מטופו משי וקמח חומוס



אחד המוצרים המעניינים שנחשפתי אליהם בשנים האחרונות נקרא טופו משי (באנגלית Silken Tofu). הוא גרסה הרבה יותר רכה של הטופו שאתם אולי מכירים, ובניגוד לטופו הקשה, שדורש קירור ומתקלקל יחסית מהר, לטופו משי חיי מדף ארוכים למדי, וכמו הטופו, אין לו טעם דומיננטי משל עצמו, אלא הוא יותר נותן מרקם וסופג טעמים אחרים, כך שהוא משמש לקרמים, עוגות, פשטידות וכו' (גם מלוחים וגם מתוקים). מאחר שהוא כזה שימושי, תמיד יש לי אחד או שניים במזווה הפרטי שלי, וכמובן שהוא גם נמכר אונליין בחנות הטבע האינטרנטית שלי המזווה. בטופו הזה אפשר להשתמש כדי להכין פריטטה טבעונית מעולה.



למתכון המלא גללו למטה.

מחממים מחבת נון סטיק עם 2 כפות שמן זית, מצרפים אליה בצל חתוך לרצועות ומאדים כחמש דקות. מצרפים שן שום פרוסה דק ופרוסות מ-8 פטריות בינוניות וממשיכים לאדות עד שהבצל זהוב והפטריות הצטמקו מעט (לא צריך לקווצ'ץ' אותן לגמרי).



במקביל, שמים בבלנדר חבילה של טופו משי, רבע כוס קמח חומוס, 2 כפות אבקת שמרי בירה וחצי כפית מלח ומערבלים עד למרקם חלק לחלוטין. מכבים את האש ומערבבים בין הנוזל בבלנדר לתערובת הבצל והפטריות. מורחים מחבת שמתאימה לתנור בשמן זית.



מעבירים את הבלילה למחבת (ניתן לפזר למעלה עירית או עשבי תיבול אחרים לבחירתכם).



מכניסים לתנור לכ-50 דקות (עד שהפריטטה שחומה מלמעלה ויציבה יחסית), אז נותנים לה עוד כעשר דקות לעמוד בתנור הכבוי.



*ניתן להכין אותה דקה יחסית במחבת רחבה ואז היא תצא יותר קראנצ'ית, או עבה יחסית במחבת צרה ואז היא תצא רכה בפנים.



 

מצרכים:

בצל בינוני חתוך לרצועות

שן שום חתוכה לפרוסות דקות

כ-8 פטריות בינוניות (פורטובלו, שמפיניון או מיקס שלהן זה מעולה) פרוסות

2 כפות שמן זית ועוד כשתיים נוספות למחבת שתיכנס לתנור

חבילה טופו משי (לא משנה אם האדום או הכחול)

רבע כוס קמח חומוס

2 כפות אבקת שמרי בירה (מעשירה את הטעם ה"גבינתי")

חצי כפית מלח

 

אופן ההכנה:

מחממים מחבת נון סטיק עם 2 כפות שמן זית, מצרפים אליה את רצועות הבצל ומאדים כחמש דקות. מצרפים את השום ואת פרוסות הפטריות וממשיכים לאדות עד שהבצל זהוב והפטריות הצטמקו מעט (לא צריך לקווצ'ץ' אותן לגמרי).

במקביל, שמים בבלנדר את הטופו משי, קמח החומוס, שמרי הבירה והמלח ומערבלים עד למרקם חלק לחלוטין.

מכבים את האש, מערבבים בין הנוזל בבלנדר לתערובת הבצל והפטריות, מורחים מחבת שמתאימה לתנור בשמן זית, מעבירים אליה את הבלילה (ניתן לפזר למעלה עירית או עשבי תיבול אחרים לבחירתכם) ומכניסים לתנור לכ-50 דקות (עד שהפריטטה שחומה מלמעלה ויציבה יחסית), אז נותנים לה עוד כעשר דקות לעמוד בתנור הכבוי.

*ניתן להכין אותה דקה יחסית במחבת רחבה ואז היא תצא יותר קראנצ'ית או עבה יחסית במחבת צרה ואז היא תצא רכה בפנים.