חומוס ירוק

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן מכין חומוס ירוק עם פטרוזיליה. מתכון בריא וטעים בטירוף שהכי כיף לאכול עם פיתה טריה



למתכון המלא גללו למטה.

משרים ללילה שלם 400 גרם גרגירי חומוס עם חצי כפית סודה לשתייה ומים שמכסים ועוד קצת.
מסננים את הגרגרים מהמים ומבשלים אותם במים נקיים עד שהם רכים. שימו לב שבמהלך הבישול עלול להיווצר קצף שגולש ומלכלך את הכיריים.


כשגרגר החומוס נמעך בקלות בין שתי אצבעות, מסננים את הגרגרים מהנוזלים ומצננים. שומרים על נוזלי הבישול להמשך.


מכניסים את גרגירי החומוס לבלנדר או למעבד מזון ומוסיפים כפית אבקת שום, 3 כפות מיץ לימון, חצי כפית מלח, חצי חבילת פטרוזיליה וחצי כוס מנוזלי הבישול.


טוחנים למרקם חלק או גרגרי, תלוי בהעדפה שלכם.


מעבירים לקערה ומוסיפים כוס טחינה גולמית. מערבבים למרקם חלק. אם סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד מנוזלי הבישול.


מוסיפים מעט כמון ואם צריך מתקנים טעמים ומערבבים.


קחו בחשבון שכשהחומוס עומד במקרר, הוא מסמיך עוד קצת. אם רוצים, אפשר לקשט בגרגירים שלמים מבושלים.

 

מצרכים:

400 גרם גרגרי חומוס
חצי כפית סודה לשתייה
כפית אבקת שום
3 כפות מיץ לימון
חצי כפית מלח
חצי חבילת פטרוזיליה - רק העלים
כוס טחינה גולמית
קורט כמון

אופן ההכנה:

משרים ללילה שלם את גרגירי החומוס עם חצי כפית סודה לשתייה ומים שמכסים ועוד קצת.
מסננים את הגרגרים מהמים ומבשלים אותם במים נקיים עד שהם רכים. שימו לב שבמהלך הבישול עלול להיווצר קצף שגולש ומלכלך את הכיריים.
כשגרגר החומוס נמעך בקלות בין שתי אצבעות, מסננים את הגרגרים מהנוזלים ומצננים. שומרים על נוזלי הבישול להמשך.
מכניסים את גרגירי החומוס לבלנדר או למעבד מזון ומוסיפים אבקת שום, מיץ לימון, מלח, פטרוזיליה וחצי כוס מנוזלי הבישול.
טוחנים למרקם חלק או גרגרי, תלוי בהעדפה שלכם.
מעבירים לקערה ומוסיפים כוס טחינה גולמית. מערבבים למרקם חלק. אם סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד מנוזלי הבישול.
מוסיפים מעט כמון ואם צריך מתקנים טעמים ומערבבים.
קחו בחשבון שכשהחומוס עומד במקרר, הוא מסמיך עוד קצת.
אם רוצים, אפשר לקשט בגרגירים שלמים מבושלים.

מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלי, לעשות לייק וליהנות מלמעלה מ-1,400 מתכונים ואלפי תמונות.