סלט חצילים

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן מגיש סלט של חצילים אפויים, פטרוזיליה ומלפפון בחומץ. סלט כיפי, מרענן וטעים-טעים



למתכון המלא גללו למטה.

בוחרים 5 חצילים קלים, כדי שיהיו עם כמה שפחות גרעינים.
מקלפים את החצילים (אפשר באמצעות קולפן פסים) וחותכים לטבעות של 1 וחצי ס"מ ואז לקוביות של 1 וחצי ס"מ.




מכניסים לקערה, מוסיפים חצי כוס שמן זית ומערבבים.
מניחים את החצילים בתבנית אפייה על נייר אפייה ומפזרים מעליהם 2 כפות מלח גס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שמתרככים ומשחימים יפה.




מצננים את החצילים ובינתיים קוצצים דק דק כוס פטרוזיליה ומוסיפים לחצילים.
חותכים 4 מלפפונים בחומץ לקוביות קטנות ומוסיפים גם לקערה. מוסיפים גם כף שום כתוש, כף סוכר ו-5 כפות חומץ.


מערבבים היטב ומכניסים למקרר ל-3 שעות.


מערבבים ומגישים.

מצרכים:

5 חצילים
חצי כוס שמן זית
2 כפות מלח גס
כוס פטרוזיליה
4 מלפפונים בחומץ
כף שום כתוש
כף סוכר
5 כפות חומץ

אופן ההכנה:

בוחרים 5 חצילים קלים, כדי שיהיו עם כמה שפחות גרעינים.
מקלפים את החצילים וחותכים לטבעות של 1 וחצי ס"מ ואז לקוביות של 1 וחצי ס"מ.
מכניסים לקערה, מוסיפים חצי כוס שמן זית ומערבבים.
מניחים את החצילים בתבנית אפייה על נייר אפייה ומפזרים מעליהם מלח גס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שמתרככים ומשחימים יפה.
מצננים את החצילים ובינתיים קוצצים דק דק את הפטרוזיליה. חותכים גם את המלפפונים בחומץ לקוביות קטנות ומוסיפים עם הפטרוזיליה לחצילים האפויים.
מוסיפים גם שום כתוש, סוכר וחומץ.
מערבבים היטב ומכניסים למקרר ל-3 שעות.
מערבבים ומגישים.

 

רוצים ליהנות מעוד המון מתכונים מעולים ופשוטים, עם כל שלבי ההכנה בתמונות? היכנסו לדף הפייסבוק שלי ועשו לייק, המתכונים מחכים לכם שם.