לעטקס תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן מכין לעטקס תפוחי אדמה ועשבי תיבול ללא גלוטן. לא חייבים לחכות לחנוכה כדי ליהנות מהן!



למתכון המלא גללו למטה.

מגרדים 5 תפוחי אדמה אדומים גדולים עם הקליפה על פומפיה דקה או במעבד מזון. סוחטים מנוזלים.


מטגנים 2 בצלים סגולים קצוצים עד קרמול.
מוסיפים כוס קמח חומוס, כפית כמון, כפית פלפל שחור גרוס, 2 ביצים, חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק, חצי כוס כוסברה קצוצה דק וחצי כוס עלי סלרי קצוצים דק, מערבבים היטב.





מוסיפים את הבצלים המקורמלים ומערבבים.





מחממים במחבת שמן בגובה כ-1 ס"מ. מכינים את הלעטקס בידיים רטובות ומטגנים משני הצדדים עד השחמה יפה.




מוציאים לנייר סופג ומגישים, רצוי עם שמנת חמוצה בצד.



מצרכים ל-20 לעטקס:

5 תפוחי אדמה אדומים גדולים
כוס קמח חומוס
כפית כמון
כפית פלפל שחור גרוס
2 ביצים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כוס כוסברה קצוצה דק
חצי כוס עלי סלרי קצוצים דק
2 בצלים סגולים
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מגרדים את תפוחי האדמה עם הקליפה על פומפיה דקה או במעבד מזון. סוחטים מנוזלים.
קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם עד קרמול.
מוסיפים קמח חומוס, כמון, פלפל שחור גרוס, ביצים, פטרוזיליה, כוסברה, עלי סלרי ואת הבצלים המקורמלים. מערבבים היטב.
מחממים במחבת שמן בגובה כ-1 ס"מ. מכינים את הלעטקס בידיים רטובות ומטגנים משני הצדדים עד השחמה יפה.
מוציאים לנייר סופג ומגישים, רצוי עם שמנת חמוצה בצד.

מוזמנים להיכנס לדף הפייסבוק שלי, בו מחכים לכם עוד המון מתכונים פשוטים וטעימים עם תמונות של כל שלבי ההכנה. עשו לייק ותוכלו ליהנות מטיפים, עדכונים והפתעות.