חרמזלך - לביבות פולניות

מאת: kobyfridman

קובי פרידמן השף הפשוט מכין חרמזלך, גירסה פולנית ללביבות, שמתאימות גם לחנוכה וגם לפסח



חרמזלך הן לביבות פולניות מסורתיות. זהו מתכון מבית הוריי שעבר מדור לדור במזרח אירופה. שדרגתי אותו קצת וזו התוצאה.

למתכון המלא גללו למטה.

מכינים 3 כוסות של פירה עדין ללא גושים. מצננים.






מערבבים את הפירה המוכן עם 3 ביצים, 1.5 כוסות מים או חלב, 1.5 כוסות קמח כוסמין מלא, 3 כפות סוכר דמררה, חצי כפית סודה לשתייה ומעט מלח. מערבבים היטב לבלילה אחידה.




מחממים בסיר קטן שמן לטיגון חצי עמוק. יוצקים עם כף לביבות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה יפה.





מוציאים לנייר סופג, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.



מצרכים ל-32 חרמזלך: 

3 כוסות פירה מוכן
3 ביצים
1.5 כוסות מים (או חלב)
1.5 כוסות קמח כוסמין מלא (בפסח אפשר להשתמש בקמח מצות)
3 כפות סוכר דמררה
מעט מלח
חצי כפית סודה לשתייה
שמן לטיגון חצי עמוק
אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה:

מכינים 3 כוסות של פירה עדין ללא גושים. מצננים.
מערבבים את הפירה המוכן עם ביצים, מים או חלב, קמח כוסמין מלא, סוכר דמררה, סודה לשתייה ומעט מלח. מערבבים היטב לבלילה אחידה.
מחממים בסיר קטן שמן לטיגון חצי עמוק. יוצקים עם כף לביבות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה יפה.
מוציאים לנייר סופג, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

אפשר להכין גירסה מלוחה עם כף מלח ולהגיש עם שמנת חמוצה.

 

בדף הפייסבוק שלי תמצאו עוד 1,500 מתכונים טעימים ופשוטים עם אלפי תמונות של שלבי ההכנה. היכנסו, עשו לייק ותוכלו ליהנות מטיפים וחידושים.