מאפינס תפוזים

מאת: moranraskin

טור המתכונים הטבעוני של מורן רסקין והפעם מאפינס תפוזים ריחניים ורכים, שגם מבוגרים וגם ילדים יאהבו



 

מאפינס מהווים פיתרון מעולה (וטעים!) לקצרים בזמן לדעתי.

מכינים אותם בערבוב של דקה וניתן להכין כמות כפולה ולהקפיא, ואז רק לשלוף מהפריזר ולהפשיר כשרוצים. ככה שהם טובים לבקרים שבהם אנחנו ממהרים החוצה ורוצים "לחטוף" משהו לדרך (לרוב אני אתן להם להפשיר לבד בדרך ואוכל מאוחר יותר), והם גם מייצרים מינימום לכלוך, כך שגם ילדים קטנים יחסית יכולים לקחת לדרך ולאכול בעצמם. הם גם פיתרון טוב כשמבקשים מכם להביא משהו קטן לפיקניקים או ארוחה משותפת, כי ממש קל להכין אותם.

הפעם הכנתי מאפינס תפוזים, כי זו העונה כמובן, ויש לנו מלא על העץ, אז למה לא לנצל?

 



מצרכים רטובים:

כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

רבע כוס סירופ מייפל טהור

שליש כוס שמן זרעי ענבים

כפית חומץ תפוחים

כפית תמצית וניל

 

מצרכים יבשים:

כוס וחצי קמח כוסמין מלא (210 גרם)

כפית סודה לשתייה

רבע כפית מלח

 

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  2. שמים בקערה את כל הרכיבים ה"רטובים" וטורפים היטב. מצרפים את הרכיבים ה"יבשים" ומערבבים רק עד לאיחוד (ולא יותר כדי שהמאפה יישאר אוורירי). *שימו לב לערבב את כל החומרים רק כשהתנור כבר חם ומוכן למאפה, תערובת שתעמוד בחוץ ותחכה לתנור לא תתפח.

  3. מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס, ומכניסים מייד לתנור לכ-25 דקות (לפני שמוציאים בודקים שקיסם שמכניסים לאחד מהמאפינס יוצא יבש). מחכים לצינון מוחלט לפני שמחלצים מהתבנית. (ניתן גם לאפות בתור עוגה בתוך תבנית אינגליש קייק כ-35 דקות).


 

למתכונים טבעוניים נוספים של מורן מוזמנים להיכנס לבלוג שלה.