קוסקוס ורוד עם סלק, חמוציות ונענע

מאת: eshetstyle

קוסקוס ורוד עם סלק, אגוזים, חמוציות ונענע. מנה נפלאה ויפה שמכינים בחמש דקות ואפשר לאכול חמה או קרה

 

המנה הזו יכולה להיות מנה בפני עצמה או תוספת לצד המנה העיקרית. היא טעימה חמה או קרה והיא מקבלת אליה באהבה המון שינויים ותוספות, ואולי החשוב מכל - היא לוקחת רק כמה דקות של הכנה והיא ללא בישול!


רכיבים (למנה לזוג או כתוספת ל-3-4 סועדים)


כחצי חבילה קוסקוס בינוני (אפשר להחליף בבורגול או קינואה)

כ-4 כפות (או יותר) חמוציות קצוצות

כוס עלי נענע טריים וקרועים ביד (בנדיבות גדולה וכמה שיותר)

כחצי כוס (אפשר גם יותר) אגוזי מלך קצוצים גס

סלק קטן מבושל או חי – חתוך לז'וליאנים (מקלונים דקיקים). ניתן להשתמש בסלק מבושל בוואקום.

גרידת לימון – לפי הטעם (זה מוסיף המון!)

לרוטב

3-4 כפות שמן זית

כף חומץ בלסמי

כרבע כפית סומאק

כפית מיץ מלימון סחוט

מלח ופלפל גרוסים לפי הטעם

 

הוראות הכנה



  1. להכין את הקוסקוס (ללא בישול) בהתאם להוראות היצרן (מומלץ להשתמש בשמן זית). אני שמה על חבילת קוסקוס, 2 כוסות מים רותחים עם חצי כפית מלח ו-3 כפות שמן זית – מערבבת בקערה, מכסה עם צלחת ל-10 דקות ולאחר מכן "מגרדת" את הגרגירים עם מזלג כדי להפריד אותם אחד מהשני.

  2. לערבב בקערה כחצי מחבילת הקוסקוס עם יתר הרכיבים, חוץ מכמה אגוזים ועלי נענע שיש לשמור לקישוט בהגשה.

  3. להוסיף את רכיבי הרוטב (אפשר ישירות לקערת הקוסקוס).

  4. לטעום ולתקן תיבול (כי אם השתמשתם בכמות גדולה יותר של קוסקוס אולי תצטרכו להוסיף עוד קצת מהכל).

  5. להעביר לקערת הגשה, להוסיף מעל עוד קצת עלי נענע קרועים, אגוזים, גרידת לימון, פלפל גרוס - ולהגיש!



רעיונות לשינויים


אפשר להוסיף זו'ליאנים של זוקיני חי או סוג נוסף של עלים ירוקים כמו פטרוזיליה או תרד.

אם אוכלים כמנה בפני עצמה, אפשר להוסיף גם גבינה בולגרית או פטה מפוררת – זה משתלב נהדר!

 

בתיאבון!

 

למתכונים מעולים נוספים של טליה, היכנסו לבלוג שלה, EshetStyle.

צילומים: טליה הדר.