קראמבל תפוחים

מאת: moranraskin

טור המתכונים הטבעוני של מורן רסקין, והפעם - קראמבל תפוחים נפלא, שהכי כיף לאכול חם עם כדור גלידה בצד



רכיבים ל-8 כלים אישיים:

4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
5 כפות סירופ מייפל טהור
3 כפות מיץ לימון
חצי כפית קינמון
קמצוץ מלח
לקראמבל:
חצי כוס פקאן קצוץ
כוס ושליש קמח שקדים
3 כוסות שיבולת שועל עבה
2 כפות שמן זית
8 כפות סירופ מייפל טהור
כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח



הוראות הכנה:

בקערה מערבבים את התפוחים עם המייפל, מיץ הלימון, הקינמון והמלח. מסדרים בתבנית (או בכלים אישיים) בשכבה אחידה יחסית.



שמים בקערה אחרת את הפקאנים, קמח השקדים, שיבולת השועל, שמן הזית, המייפל, הווניל והמלח ומערבבים עד שמתקבל מרקם של קראמבל.



מפזרים את הקראמבל מעל התפוחים ואופים בתנור שחומם ל-170 מעלות לכ-45 דקות (עד שמשחים מלמעלה והתפוחים רכים, ניתן לבדוק במזלג).



 

*ניתן להוסיף גרידת לימון לקרמבל לשדרוג.

*להגיש חם. מושלם בליווי כדור גלידה.