עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות

מאת: foodpage-team

עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות עם שוקולד צ'יפס שמכינים בקלי קלות. שחיתות במיטבה

מצרכים (ל-24 עוגיות):

100 גרם קמח רב תכליתי
60 גרם סוכר דמררה
1/8 כפית סודה לשתייה
1/8 כפית מלח
1 כף מעט מלאה שמן קוקוס מוצק
1 כף חמאת בוטנים
2 כפות שוקולד צ'יפס טבעוני
4 כפות חלב קוקוס

אופן ההכנה:

ערבבו בקערה את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.

הכניסו לקערה נוספת סוכר, שמן קוקוס וחמאת בוטנים. כדאי לכתוש את הסוכר לאבקה לפני השימוש. השתמשו במיקסר כדי לערבב יחד, עד שמתקבל מרקם גרעיני. הוסיפו את תכולת הקערה לקערה עם הקמח וערבבו בעדינות בעזרת האצבעות.

הוסיפו שוקולד צ'יפס וערבבו אותו לתוך התערובת.

הוסיפו את חלב הקוקוס, כף אחת בכל פעם, עד שמתקבל בצק רך.

כסו את הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר ל-20-15 דקות.

בינתיים הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה וחממו את התנור לחום של 170 מעלות.

הוציאו את הבצק מהמקרר. הניחו אותו בין 2 שכבות של נייר נצמד ורדדו בעזרת מערוך עד שמתקבל משטח דק. צרו עיגולים בגודל הרצוי בעזרת חותכן והניחו על נייר האפייה. אם הבצק רך מדי בתום החיתוך, הכניסו את התבנית כמו שהיא למקרר ל-5 דקות נוספות לפני האפייה.

הכניסו לתנור לכ-12-11 דקות.

המתכון מתוך הבלוג של גאיאט'רי, My Geek Kitchen. היכנסו לבלוג שלה כדי ליהנות ממתכונים מעולים נוספים.