מניפת תפוחי אדמה

מאת: foodpage-team

התוספת המושלמת לערב החג - מניפת תפוחי אדמה יפהפייה ומעט חריפה. 3 דקות הכנה והם כבר נשלחים לתנור

מצרכים:

400 גרם תפוחי אדמה
5 כפיות ממרח חמאה טבעוני (אפשר להשתמש גם בחמאה רגילה)
1 כף שמן זית
1 שן שום כתושה
1 כפית פפריקה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל קאיין
1/4 כפית תבלין שמיר מיובש
1 כפית פתיתי צ'ילי מיובש

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

שוטפים את תפוחי האדמה היטב (אין צורך לקלף). בעזרת סכין חדה יוצרים בתפוחי האדמה חתכים אנכיים עמוקים, אבל לא עד הסוף, כך שנוצרת מעין מניפה.

מניחים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה. בינתיים בקערה מערבבים את ממרח החמאה, השמן, הצ'ילי, הפפריקה, השמיר, השום, המלח והפלפל. מברישים את תפוחי האדמה ברוטב שנוצר.

מכניסים את תפוחי האדמה לתנור. אחרי כ-20 דקות מברישים אותם שוב ברוטב. מוציאים אחרי 20 דקות נוספות או כשהם מזהיבים.

 

המתכון מתוך הבלוג של איווה, Let's Eat Smart. היכנסו לבלוג שלה כדי ליהנות ממתכונים מעולים נוספים.