למתכון המלא גללו למטה.
מערבבים בקערה כוס ורבע קמח מצה, חצי כוס קמח תפוח אדמה, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, 4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק, כף אורגנו קצוץ דק וכפית טימין קצוץ דק.
מוסיפים שליש כוס מים ושליש כוס שמן ומערבבים.
מועכים את הבטטה המבושלת לפירה. מוסיפים אותה לקערה יחד עם 2 כפות טחינה גולמית ורבע כפית סודה לשתייה. מערבבים ומניחים במקרר לחצי שעה.
מוציאים מהמקרר ויוצרים בידיים רטובות כדורים בקוטר 3 ס"מ.
מרתיחים מים לבישול, מוסיפים את כדורי הקניידלך למים הרותחים. מוציאים אחרי שצפים למשך 2 דקות.
מגישים את הקניידלך עם מרק שורשים צח או מרק ירקות.
מצרכים:
1/4 1 כוס קמח מצה
1/2 כוס קמח תפוח אדמה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף אורגנו קצוץ דק
1 כפית טימין קצוץ דק
1/3 כוס מים
1/3 כוס שמן
בטטה בינונית מבושלת קרה
2 כפות טחינה גולמית
1/4 כפית סודה לשתייה
מים לבישול הקניידלך
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה קמח מצה, קמח תפוח אדמה, מלח, פלפל שחור, פטרוזיליה, אורגנו וטימין.
מוסיפים את המים והשמן ומערבבים.
מועכים את הבטטה המבושלת לפירה. מוסיפים אותה לקערה יחד עם טחינה גולמית וסודה לשתייה. מערבבים ומניחים במקרר לחצי שעה.
מוציאים מהמקרר ויוצרים בידיים רטובות כדורים בקוטר 3 ס"מ.
מרתיחים מים לבישול, מוסיפים את כדורי הקניידלך למים הרותחים. מוציאים אחרי שצפים למשך 2 דקות.
מגישים את הקניידלך עם מרק שורשים צח או מרק ירקות.
בדף הפייסבוק שלי תוכלו ליהנות מעוד המון מתכונים נהדרים ופשוטים, וגם הרבה מתכונים לפסח. מוזמנים להיכנס לבקר ולעשות לייק.