בטטות בציפוי פריך

מאת: kobyfridman

השף הפשוט מכין רבעי בטטות בתנור בציפוי פריך של פירורי מצה ותבלינים. מנה ראשונה נהדרת לימי החג



למתכון המלא גללו למטה.

מקלפים 6 בטטות וחותכים אותן לרבעים.




מכניסים את הבטטות לקערה ומזלפים מעל 6 כפות שמן זית. מערבבים עד שכל הבטטות מצופות בשמן.


בקערה אחרת מרסקים מצה אחת לפירורים דקים.
מוסיפים לפירורי המצה 3 כפות עלי טימין קצוצים דק, חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס. מערבבים היטב.


טובלים כל רבע בטטה בתערובת הפירורים ומניחים על נייר אפייה בתבנית אפייה.




מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. אופים עד הזהבה יפה.



מצרכים:

6 בטטות קטנות ומאורכות
6 כפות שמן זית
מצה
3 כפות עלי טימין קצוצים דק
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לרבעים.
מכניסים את הבטטות לקערה ומזלפים מעל שמן זית. מערבבים עד שכל הבטטות מצופות בשמן.
בקערה אחרת מרסקים מצה לפירורים דקים.
מוסיפים לפירורי המצה עלי טימין קצוצים, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
טובלים כל רבע בטטה בתערובת הפירורים ומניחים על נייר אפייה בתבנית אפייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. אופים עד הזהבה יפה.

בדף הפייסבוק שלי תוכלו למצוא עוד למעלה מ-1,700 מתכונים מעולים ופשוטים. מוזמנים להיכנס, לעשות לייק ולהתחיל ליהנות.