סמבוסק במילוי פירה תפוחי אדמה

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן מכין סמבוסק במילוי פירה עם בצל מטוגן. דרך מעולה לסיים את כל המצות



למתכון המלא גללו למטה.

מרטיבים את המצות, חותכים כל מצה ל-2 משולשים ומניחים את החתיכות זו לצד זו.



מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות גדולות. מבשלים במים עם כפית מלח וכף אבקת מרק פרווה.
אחרי שתפוחי האדמה מתרככים מסננים אותם מהמים ומייבשים 3 דקות על אש קטנה.
קוצצים 3 בצלים ומטגנים אותם עד קרמול.
מועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים את הבצלים המקורמלים, כף אבקת מרק פרווה, כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם.




מצננים מעט את הפירה.
כשמצטנן, מניחים פירה במרכז משולש מצה, בגובה של כ-1 ס"מ. משאירים מסביב שוליים של כ-1 ס"מ ללא פירה.



מניחים משולש מצה נוסף מעל ומדביקים בעדינות את הקצוות.




מורחים מעל ביצה או שמן זית ומפזרים מעט שומשום לקישוט.




מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד השחמה יפה.



מצרכים:

מצות
1.5 ק"ג תפוחי אדמה
כפית מלח ועוד קצת
2 כפות אבקת מרק פרווה
3 בצלים
כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
ביצה או שמן זית
שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

מרטיבים את המצות, חותכים כל מצה ל-2 משולשים ומניחים את החתיכות זו לצד זו.
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות גדולות. מבשלים במים עם כפית מלח וכף אבקת מרק פרווה.
אחרי שתפוחי האדמה מתרככים מסננים אותם מהמים ומייבשים 3 דקות על אש קטנה.
קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם עד קרמול.
מועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים את הבצלים המקורמלים, כף אבקת מרק פרווה, כורכום, פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
מצננים מעט את הפירה.
כשמצטנן, מניחים פירה במרכז משולש מצה, בגובה של כ-1 ס"מ. משאירים מסביב שוליים של כ-1 ס"מ ללא פירה.
מניחים משולש מצה נוסף מעל ומדביקים בעדינות את הקצוות.
מורחים מעל ביצה או שמן זית ומפזרים מעט שומשום לקישוט.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד השחמה יפה.

מוזמנים לנסות מתכונים נוספים, שמופיעים בדף הפייסבוק שלי.