מצרכים:
3 בננות בשלות
חצי כוס שמן קוקוס
2 כפות זרעי פשתן טחונים
1 כפית אבקת סודה לשתייה
שליש כוס חלב סויה
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח רגיל
חצי כוס סוכר חום
מעט מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים מנג'טים לתבנית קאפקייקס ומניחים בצד.
מערבבים בקערה קטנה את זרעי הפשתן הטחונים עם שליש כוס מים. מניחים בצד ל-5 דקות, עד שמסמיך.
מועכים בקערה את הבננות (כדאי שתהיינה כמה שיותר בשלות) בעזרת מזלג. מוסיפים את שאר המצרכים (כולל זרעי הפשתן עם המים), כשהקמח אחרון.
ממלאים את המנג'טים בתערובת עד 2/3 מהגובה. אם יש לכם כף גלידה, השתמשו בה כדי לקבל מאפינס זהים בגודלם.
אפשר להוסיף למעלה קצת אגוזים, שוקולד צ'יפס או שיבולת שועל, אם אתם אוהבים.
אופים במרכז התנור לכ-25-20 דקות או עד שקיסם שמכניסים יוצא נקי. מצננים על רשת לפני שמגישים.
המתכון מתוך הבלוג של איווה, Let's Eat Smart. היכנסו לבלוג שלה כדי ליהנות ממתכונים מעולים נוספים.