מצרכים (ל-6 מנות):
3 בטטות בינוניות
300 גרם שעועית ירוקה
250 גרם פסטרמה מקסיקנית (או כל פסטרמה שאוהבים) חתוכה לרצועות
4 שיני שום פרוסות
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל
אופן הכנה:
• שוטפים את הבטטות ומנקים היטב את הקליפה, להסרת שאריות ליכלוך.
• חותכים את הבטטות בקליפתן לקוביות גדולות בגודל 3X3 ס"מ ומעבירים לקערה. מתבלים במלח ופלפל, מזלפים 2 כפות שמן זית ומערבבים היטב.
• מניחים בתבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור חם בגובה 200 מעלות למשך 25 דקות.
• מרתיחים מים בסיר ולאחר רתיחה מכניסים את השעועית ל-3 דקות להמשך בישול ברתיחה. מוציאים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח (להפסקת הבישול).
• למחבת חמה מוסיפים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הפסטרמה, שום ומערבבים היטב. מוסיפים את השעועית ומקפיצים למשך 4 דקות.
• מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.
• אופן הגשה: מניחים את הבטטות על צלחת ולצידם מוסיפים את השעועית והפסטרמה.
המתכון באדיבות השף עומרי בן פרז לחברת "עוף טוב".
צילום: מורג ביטן.
>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק
מחפשים עוד מתכונים לארוחת צהריים? נסו את אלה:
מאפה פילו במילוי בשר
טבית - עוף במילוי אורז
נתחי עוף בתפוזים