נאגטס - נגיסי עוף מטוגנים

מאת: foodpage-team

לא רק לילדים - נגיסי עוף בציפוי פריך שמגישים לצד קטשופ או חרדל. כל מה שצריך זה חזה עוף, עשבי תיבול ופירורי לחם. מתוך הספר "דנית סלומון מבשלת עוף"

מצרכים (16 יחידות):
1 שן שום קלופה
1 כף עלי פטרוזיליה
1/2 כוס בצל ירוק (החלקים התחתונים)
500 גרם חזה עוף מנוקה מסחוסים, מעצמות ומחלקים בלתי אכילים|
1 כף סובין שיבולת שועל
1 כף ממרח חרדל חלק
1 כף מיונז
1/4 כפית פלפל לבן טחון
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/8 כפית פפריקה חריפה
1/4 כוס קמח
1 ביצה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס פירורי לחם
שמן לטיגון חצי־עמוק


אופן הכנה:
• שמים את השום, את עלי הפטרוזיליה ואת הבצל הירוק במכל של מעבד המזון ומפעילים בלחיצות קצרות על כפתור הפולסים עד שעשבי התיבול קצוצים דק. מעבירים לקערת ערבוב.
• חותכים את חזה העוף לקוביות ושמים במעבד המזון (אפשר לחלק את הכמות לשניים, תלוי בגודל המכל). מפעילים בלחיצות קצרות על כפתור הפולסים כדי לקצוץ את קוביות העוף לחתיכות קטנטנות - היזהרו לא לרסק את העוף למשחה. מעבירים את העוף הקצוץ לקערה.
• מוסיפים לקערה סובין שיבולת שועל, חרדל ומיונז ומתבלים בפלפל ובשני סוגי הפפריקה. מערבבים היטב. מכסים את הקערה ומשהים את התערובת במקרר 60-30 דקות, כדי שתתייצב מעט.
• מפזרים את הקמח בצלחת שטוחה. טורפים את הביצה עם המלח בצלחת שנייה. מפזרים את פירורי הלחם בצלחת שלישית.
• מוציאים את תערובת העוף מהמקרר וצרים ממנה 16 קציצות עגולות שטוחות (אני מודדת את הכמות הדרושה לקציצה בכף גלידה שמכילה 30 מ"ל, ששווים ל־2 כפות מידה). מצפים כל קציצה בקמח, טובלים בביצה טרופה ומצפים בפירורי לחם. מסדרים את הקציצות בשכבה אחת במגש שטוח.
• מחממים שמן בעומק 2 ס"מ במחבת גדולה בעלת ציפוי מונע הידבקות. מטגנים את הנאגטס בשמן החם מעל להבה בינונית עד שהם מזהיבים יפה מצדם התחתון. הופכים ומזהיבים את הצד השני.
• מוציאים מהשמן ומספיגים על מגבות נייר. מגישים חם, עם רוטבי טבילה לפי בחירתכם ועם הרבה מפיות נייר לניגוב הידיים.


המתכון מתוך ספרה החדש של דנית סלומון - "דנית סלומון מבשלת עוף" בהוצאת קוראים.
צילום: יהודה סלומון.


>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק


מחפשים עוד מתכוני עוף? נסו את אלה:
פסטה ברוטב עגבניות עם קציצות עוף
נגיסי עוף ברוטב תפוזים
טבית - עוף במילוי אורז