עוגת מוס שוקולד לבן עם קליק ביסקוויט

מאת: orenagar

הקינוח שיקצור אינספור מחמאות מהאורחים - עוגת מוס שוקולד לבן עם תחתית של עוגיות אוראו וציפוי מפתה של קליק ביסקוויט וגנאש שוקולד

מצרכים לבסיס:
חבילת עוגיות אוריאו (16 עוגיות)
50 גרם חמאה מומסת


מצרכים לשכבת מוס:
2.5 מיכלים שמנת מתוקה (625 מ"ל)
2 חפיסות שוקולד לבן שבור לקוביות
חצי חבילה קליק עוגיות, חצוי
3 כפיות ג'לטין אבקה
8 כפיות חלב


מצרכים לציפוי:
150 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד חלב
חבילת קליק עוגיות


אופן הכנה:
הכנת הבסיס: טוחנים חבילת עוגיות אוראו במעבד מזון לתערובת פרורית.
• ממיסים 50 גרם חמאה במיקרו כ-30 שניות. שופכים על העוגיות הטחונות ומערבבים היטב.
• מעבירים את התערובת לתבנית בקוטר 24. משטחים ומהדקים היטב. מעבירים למקפיא.
הכנת המוס: מביאים לרתיחה עדינה 1.5 מיכלי שמנת מתוקה.
• שופכים את השמנת על השוקולד הלבן וממתינים כ-2 דקות. מערבבים היטב עד להמסה מלאה.
• מעבירים את תערובת השוקולד לקירור שבין 3-4 שעות לפחות.
• לאחר הקירור - מקציפים את השמנת המתוקה הנוספת לקצפת יציבה.
• במקביל שמים 3 כפיות גלטין בכוס, מוסיפים לכוס 8 כפיות חלב וממתינים כ-10 דקות.
• ממיסים את הגלטין במיקרו כ-20 שניות ויוצקים אותו על השוקולד המומס תוך כדי ערבוב מהיר.
• מקפלים את הקצפת בעדינות לתוך תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.
• מוסיפים את הקליק החצוי ומקפלים בעדינות רק עד להטמעה של העוגיות.
• שופכים בעדינות את תערובת המוס על בסיס העוגיות ומחזירים למקפיא לשעתיים לפחות. עד שהמוס יציב לגמרי.
הכנת הגנאש וציפוי העוגה: מביאים להרתיחה 150 מ"ל שמנת מתוקה. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים כ-150 גרם שוקולד חלב. מערבבים היטב עד להמסה מלאה וקבלת תערובת חלקה. בשלב זה רצוי להעביר את הגנאש לקנקן קטן לעבודה נוחה יותר של ציפוי העוגה.
• מסדרים קליק עוגיות על פני העוגה בצורה חופשית. כשהחלק המעוגל כלפי מעלה.
• שופכים מהשוקולד בעדינות על כל עוגיה בנפרד עד לציפוי מושלם של כל העוגה.


>> לפייסבוק של אורן נג'ר
>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק


יש לכם שאלה בקשר לשלבי ההכנה? רוצים לשאול את אורן לגבי העוגה? כתבו לו למטה בתגובות.


עוד מתכוני עוגות:
עוגת שוקולד וקפה
עוגת שוקולד בחושה
עוגת תפוחים וחמוציות