מצרכים:
1/2 ק"ג ברוקולי טרי
1/2 כוס בוטנים
מעט שמן לטיגון
מלח
1 בצל סגול קטן
צרור ארוגולה
לרוטב:
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
2 כפות שמן קנולה או תירס
אופן הכנה:
• מפרידים את הברוקולי לגבעולים קטנים ומאדים מעל שושנת אידוי או במיקרוגל בשקית עם שתי כפות מים. כשהברוקולי רך אך שומר עדיין על צורתו מוציאים מהאידוי או מהשקית ומצננים.
• מטגנים את הבוטנים במעט שמן חם עד שהם מזהיבים. בוזקים מעל מעט מלח.
• קולפים ופורסים דק את הבצל, רצוי בעזרת מנדולינה או קולפן.
• בקערה גדולה מערבבים את מרכיבי הרוטב, מוסיפים את הברוקולי ומערבבים בעדינות, מוסיפים את הבצל, הארוגולה והבוטנים ומערבבים בעדינות.
המתכון מתוך ספרה החדש של אלינוער רבין "ירקות - 100 סלטים" בהוצאת קוראים.
צילום: קדם צלמים
>> הצטרפו לקהילת הפייסבוק שלנו
מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:
סלט פאטוש
סלט עדשים שחורות וחמוציות
סלט אבוקדו