קציצות בשר ברוטב עגבניות

מאת: ira

קציצות בשר טחון עם אורז ברוטב עגבניות שמשלב בתוכו רצועות גזר. ארוחת צהריים מצוינת שכל המשפחה תאהב

מצרכים:
500 גרם בשר טחון
כפית פפריקה מתוקה
קובית שום (דורות) או 3 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 בצל
1 ביצה
1/2 כפית סודה לשתיה
כף גדושה א. מרק עוף (ללא מונוסודיום)
פלפל שחור גרוס
3 גזרים
5 פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
100 גרם רסק עגבניות
1/2 כפית מלח גס
כפית סוכר
1/2 כוס אורז יסמין
3 כפות שמן זית
כוס מים רותחים

אופן הכנה:
• קוצצים את הבצל לקוביות ואת הגזר חותכים לרצועות.
• בינתיים מכינים את האורז - מבשלים את האורז עם 3/4 כוס מים עד שהאורז מוכן. מקררים את האורז היטב במקרר או בטמפרטורת החדר.
• מערבבים בקערה בשר, פטרוזיליה, ביצה, פפריקה, שום, בצל, סודה, מלח, מרק עוף ופלפל שחור גרוס.
• מוסיפים אורז, מכסים עם מגבת או ניילון נצמד ומעבירים למקרר.
• בסיר רחב עם תחתית עבה מחממים שמן זית ומטגנים את הגזר מספר דקות (עד שגזר מחליף מעט את הגוון).
• מוסיפים כוס מים רותחים, רסק עגבניות, עלי דפנה, סוכר, מלח ופלפל אנגלי.
• מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר ויוצרים קציצות. מכניסים למים הרותחים ומבאים שוב לרתיחה.
• מבשלים למשך 10 דקות. מעבירים לאש קטנה ללא מכסה לעוד 15 דקות.

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:
כבדי עוף ביין ודבש
קישואים ממולאים
קציצות בנאטש