אצבעות מתוקה

מאת: foodpage-team

3 מצרכים להכנת הבצק, מילוי שמשלב ריבה עם אגוזים וצימוקים ועיטור מתפצח בפה של סוכר וקינמון. מתכון לעוגיות הפופולריות של רשת מתוקה

שימו לב: מכינים את הבצק יום קודם.


מצרכים לבצק:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
250 גרם גבינה לבנה 9%
375 גרם (2 ו-3/4 כוסות) קמח


מצרכים למילוי:
250  גרם ריבה חמצמצה (כמו פובידל, פירות יער, תותים)
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים
100 צימוקים חומים


לקישוט:
1 ביצה טרופה
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון


אופן הכנת הבצק:
• במיקסר עם וו הגיטרה מניחים חמאה ומרככים אותה תוך ערבול קל.
• מוסיפים את הגבינה הלבנה ומחברים ביניהן כ- 2 דקות (המסה נעשת קצת קוטג'ית במרקם)
• מוסיפים את הקמח תוך ערבול עדין עד שיטמע לגמרי בבצק.
• מוציאים מהקערה ועל משטח השיש מעצבים את הבצק לצורת ריבוע שטוח. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
• ביום שאחרי, מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים וכל חלק מגלגלים לנחש.
• מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה באורך קצת פחות מהתבנית הביתית, ברוחב של 20 ס"מ ( העובי שיתקבל הוא דק, כ- 3 מ"מ). מחלקים את 20 ס"מ לשניים כך שמכל "פתיחה" ייצאו לנו שתי אצבעות ארוכות.
• מורחים כל חלק ב- 2 כפות גדושות של ריבה, זורים אגוזים וצימוקים ומגלגלים.
• מניחים בתבנית עם נייר אפייה, מורחים בביצה ומפזרים סוכר וקינמון. חותכים חריצים בבצק כמעט עד הסוף.
• אופים ב- 170 מעלות בתנור שחומם מראש למשך 25 דקות. הצבע שצריך להתקבל הוא חום זהוב, לא בהיר מדי.
• חוזרים על הפעולה עם שני הבצקים שנותרו.
• טיפ: אפשר לא למרוח בביצה טרופה, רק מעט מים ולזרות סוכר ואז יתקבל מתכון ללא ביצים.


המתכון באדיבות מירי ארזי מרשת "מתוקה" מתוך תכנית הטלויזיה בהנחייתה - "פשוט לאפות".
צילום: מתוקה רומסרוויס


>>  הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו


מחפשים עוד מתכונים לעוגיות? נסו את אלה:
מקרונים במילוי חלבה
עוגיות טחינה
חטיפי קוקוס ושוקולד