דואט מוס חלבה ושוקולד או: מלכת המוסים החדשה

מאת: etibet

טור מתוקים חדש, מהיום ובכל שישי, של השוקולטיירית אתי בטיטו. והפעם: מוס חלבה מהיר עם ציפוי עשיר ומבריק של שוקולד

Sweet
הכל התחיל מעצלות ומוזה. תכננתי להכין מוס שוקולד קלאסי ולפנק את יושבי ביתי בסוף השבוע (שוקולטיירית או לא?). אהמהמה, המזווה היה ריק משוקולדים, ואת מקומם תפסה קופסת שיערות חלבה, קופסה אחת יותר מדי.

עצלנות של רגע גרמה לי לוותר על ביקור בסופרמרקט (או לסנג'ר את הקניין התורן) אז שידכתי בין החלבה, הטחינה וכמה קוביות שוקולד עזובות במקרר. כך נולד לו המוס המקסים שהמליך את החלבה למלכת המוסים והשוקולד הופך לעבד לרגלה.

על הדואט בין שוקולד לחלבה דיברו כבר רבות. אני הקטנה רק אוסיף ואומר כי מדובר בקינוח מתוק (מאוד), חומרים זמינים ומעט עבודה. עצה שלי, הגישו במנות קטנות ומקושטות, העונג מובטח! גם המחמאות.

שיהיה סוף שבוע מתוק ונתראה כאן שוב בשישי הבא.

דרגת קושי: נחשב אצלי "בקטנה.

מצרכים למוס חלבה:
5 חלבונים
1/3 כוס סוכר
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה או תחליף צמחי
3/4 כוס טחינה גולמית
כף סילאן
150 גרם שערות חלבה או חלבה מפוררת

לציפוי שוקולד:
25 גרם חמאה
75 גרם שוקולד מריר איכותי
2 כפות סוכר
2 כפות קקאו


קישוט והרכבה:
כוסות קטנות שקופות
שערות חלבה או בוטנים קצוצים
שברי עוגיות (חמאה, אוראו או כל עוגיה שיש במזווה)




קדימה לעבודה:
• מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף אחיד ויציב (תערובת א').
• בקערה נפרדת (גודל בינוני) מקציפים את השמנת ומוספים את הטחינה בהדרגה. בסיום ההקצפה מפוררים את השערות או החלבה פנימה (תערובת ב').
• מקפלים את תערובת א' לתוך תערובת ב' בתנועות קיפול עדינות.
• מפוררים עוגיה בתחתית כל כוס, ממלאים בתערובת המוס ומכניסים לקירור 3-4 שעות.
• מכניסים את חומרי ציפוי השוקולד לסיר, מערבבים על אש נמוכה עד ליצירת סירופ מבריק.
• לאחר שהציפוי התקרר מעט, מוציאים את הכוסיות מהקירור ומכסים בשכבת שוקולד נדיבה.
• ניתן לקשט בשערות חלבה ושברי בוטנים.


תכירו
אתי בטיטו, בת 24, משפטנית במקצועי, שוקולטיירית (מקצועית) בשביל הנשמה וקונדיטורית חובבת עם שאיפות. מעריצה ומעריכה יצירות קולינריות. ליצירת קשר, שאלות ושת''פ -  etush93@walla.com


צילום וסטיילינג: חיה ריבקין


>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק