כעכים מלוחים של מיקי שמו

מאת: foodpage-team

מיקי שמו מלמד אתכם איך להכין כעכים מלוחים עם שומשום מעל. לצד כוס תה עם נענע או קנקן לימונדה

על הספר החדש של מיקי שמו (הוצאת על השולחן) בטוח כבר שמעתם, ואם לא, הנה הזדמנות. הקונדיטור עם החיוך הכי רחב ומקסים שיש הוציא ממש בימים האחרונים את הספר "אוצר העוגיות של מיקי שמו". אם לדייק, מדובר בקרוב ל-100 מתכוני עוגיות שמחולקים לקטגוריות: עוגיות צנצנת, חיתוכיות, חטיפי בריאות, מקרונים ועוגיות ללא קמח, עוגיות מלוחות ועוגיות מכל העולם.

הספר, שצולם על ידי דניאל לילה (סגנון: עמית פרבר) מתהדר בתמונות מגרות ומסוגננות כשכל אחת מהן מדמה את האווירה והרגע הקטן הזה בו הכל מסביב משתקק והטעם המתוק של העוגיה מגיע אל הפה. ריבועי הריבה הונחו בצנצנת של סבתא והזכירו רגעים נוסטלגיים, מקלות הפרמזן נערמו על קרש חיתוך שזועק נשנוש וחיסול מהיר וממתק התמרים הונח בצלחת הגשה עם ענבים שמשדרים בריאות ומתיקות.

בין התמונות, חומרי הגלם והאווירה שמסביב נשזרו המתכונים כשלכל אחד מהם הקדמה וסיפור אישי, לא דבר של מה בכך כשמדובר בספרי בישול ואפייה. גם ההחלטה להוסיף גיוונים כמעט לכל מתכון הוסיפה עוד נקודות זכות.

אז רגע לפני שאתם רצים לחנות כדי לקנות את הספר למישהו אהוב, או לעצמכם, הנה מה שהיה לשמו לומר: "אחד הדברים הכי נחמדים בעוגיות הוא אורך חיי המדף שלהן. טרחתם ואפיתם? עכשיו ארזו את העוגיות בקופסה יפה והביאו למישהו שאתם רוצים לשמח". לנו לא נותר אלא להסכים.

וכמובן, לא חשבתם שניתן לכם ללכת בלי מתכון מתוך הספר, נכון? אז הפעם החלטנו להביא לכם את המתכון לכעכים מלוחים, אלה שפשוט קשה להפסיק לנשנש. בין הארוחות, מול הטלוויזיה או כשבאים אורחים.

כעכים מסורתיים


לבצק (45 עוגיות):
420 גרם (3 כוסות) קמח מנופה
150 גרם חמאה רכה
5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
10 גרם (1 כפית) שמרים טריים
70 גרם (1/2 כוס) שומשום מלא
10 גרם (1 כף) מלח
10 גרם (1 כף) זרעי מחלב כתושים בעלי ומכתש או בעזרת מערוך
80 מ”ל (1/3 כוס) מים
80 מ”ל (1/3 כוס) שמן


לציפוי:
2 ביצים טרופות
70 גרם (1/2 כוס) שומשום
70 גרם (1/2 כוס) שומשום שחור


גיוון:
מחליפים את המחלב בזרעי קימל - אין צורך לכתוש אותם לפני השימוש


אופן הכנה:
• 
מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 4-3 דקות עד לקבלת בצק רך.
• מכסים את קערת המיקסר במגבת ונותנים לבצק לנוח כשעה בטמפ’ החדר כדי שיהיה נוח לעבודה.
• מגלגלים ומעצבים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס”מ. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ, מגלגלים כל פרוסה לגליל • בקוטר 1 ס”מ ומהדקים לטבעת.
• מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
מצפים ואופים: מערבבים בקערית את שני סוגי השומשום. טובלים כל טבעת בביצה טרופה ולאחר מכן בתערובת השומשום. מניחים בתבניות במרווחים של 11/2 ס”מ.
• אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.
• מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר עד 10 ימים.

ניתן לרכוש את הספר החדש (138 ש"ח) בחנויות הספרים, באתר "על השולחן" וברשת "שמו הקונדיטוריה".
צילום: דניאל לילה • סגנון: עמית פרבר

>> הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

מחפשים עוד מתכונים לעוגיות? נסו את אלה:
דובשניות קפה ואגוזים
עוגיות טביעת אצבע
עוגיות שושנים במילוי וניל