שטרודל תפוחי עץ וצימוקים של מיקי שמו

מאת: foodpage-team

בצק פילו שמתפצפץ בפה, מלית עסיסית של תפוחים בחמאה ומעטה עדין של אבקת סוכר מעל. מיקי שמו מכין שטרודל תפוחים קלאסי

מצרכים:
3 עלי פילו, מופשרים ומכוסים במגבת מטבח לחה
5 תפוחי עץ (550 גרם) מסוג גרנד סמיט, קלופים ופרוסים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
25 גרם חמאה
1 מקל וניל, חצוי ומגורר
60 גרם (1/2 כוס) צימוקים לבנים
20 גרם (2 כפות) שמן קנולה
60 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים ללא קליפה

להברשה:
1 ביצה טרופה

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן הכנה:
• מכינים את המלית: בסיר רחב ממיסים את החמאה ומקל הווניל, מכניסים את התפוחים ומבשלים כדקה עד שהתפוחים "נעטפים" בחמאה המומסת.
• מוסיפים את הסוכר ומערבבים, ממשיכים לבשל עוד כ- 7-8 דקות עד שהתפוחים מתרככים אך שומרים על צורתם.
• מורידים מן האש ומוסיפים את הצימוקים הלבנים ומצננים.
• עורכים ואופים: מחממים את התנור ל 190 מעלות.
• פורסים את 3 עלי הפילו כך שנוצרת חפיפה של 50% ביניהם קודם מצמידים זוג עלי פילו ומעליהם (ב 50% משטח הפנים שלהם) מניחים את העלה השלישי.
• מברישים ב- 2 כפות שמן קנולה את כל עלי הפילו ומפזרים שקדים טחונים ללא קליפה.
• מסננים את המלית של התפוחים, ואף סוחטים אותה מעט, מניחים את המלית על עלי הפילו מימין לשמאל ומגלגלים לגלילה בקוטר 6-7 ס"מ.
• מברישים בביצה ואופים כ- 18-20 דקות עד להזהבה.
• מקשטים ומגישים: מפזרים אבקת סוכר ומגישים, אפשר גם גלידת וניל או קצפת.

המתכון באדיבות מיקי שמו - SHEMO הקונדיטוריה.
צילום: דן לב

>> הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

מחפשים עוד מתכונים לעוגות תפוחים? נסו את אלה:
עוגת תפוחים עם בצק פריך
עוגת דבש עם תפוחים ופקאנים
קאפקייקס תפוחים בזיגוג קרמל