רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם

חזרת

אין כמו חזרת שמכינים לבד בבית! מתכון מושלם של השף הפשוט קובי פרידמן לחזרת (חריין) חריפה-חריפה וטעימה-טעימה

למתכון המלא גללו למטה.

מקלפים 400 גרם שורש חזרת ומרסקים במעבד מזון או על פומפיה דקה מאוד.


עבדו במטבח מאוורר, כי האדים החריפים עולים לראש.


מבשלים 1 ק"ג סלק עד ריכוך או שמשתמשים ב-2 שקיות קנויות של סלק מבושל בוואקום (עדיף, חוסך זמן ולכלוך). מכניסים את הסלק למעבד מזון ומרסקים. אפשר לרסק גם על פומפיה דקה.


מערבבים את שורש החזרת והסלק יחד ומוסיפים 4 כפות סוכר, 4 כפות חומץ, 3 כפות מיץ לימון וכפית מלח. מערבבים היטב ומשאירים במקרר למספר שעות בכלי אטום.

מצרכים:

400 גרם שורש חזרת
1 ק"ג סלק (או 2 שקיות קנויות של סלק מבושל בוואקום)
4 כפות סוכר
4 כפות חומץ
3 כפות מיץ לימון
כפית מלח

אופן ההכנה:

מקלפים את שורש החזרת ומרסקים במעבד מזון או על פומפיה דקה מאוד. עבדו במטבח מאוורר, כי האדים החריפים עולים לראש.
מבשלים סלק עד ריכוך או שמשתמשים בסלק מבושל בוואקום (עדיף, חוסך זמן ולכלוך). מכניסים את הסלק למעבד מזון ומרסקים. אפשר לרסק גם על פומפיה דקה.
מערבבים את שורש החזרת והסלק יחד ומוסיפים סוכר, חומץ, מיץ לימון ומלח. מערבבים היטב ומשאירים במקרר למספר שעות בכלי אטום.

 

רוצים עוד מתכונים פשוטים אבל טעימים-טעימים? בואו לבקר בדף הפייסבוק שלי!

 

 

kobyfridman

kobyfridman

בן 62, יליד רחובות, בשלן ושף כ-40 שנה. כל המתכונים הם קיבוץ גלויות ישראלי, פשוטים וטעימים לכל מטבח ביתי ולכל בני המשפחה, ילדים כגדולים. המטבח משולב במרכיבים בהישג יד - ירקות, פירות, קטניות, פסטות ובשרים. רוב המתכונים צמחוניים וטבעוניים.בעל הבלוג "קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם" שבו למעלה מ1700 מתכונים ואלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו הירשמו לייקו ותיהנו מעדכונים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות".
kobyfridman
kobyfridman

מתכונים אחרונים מאת kobyfridman (צפו בכולם...)

kobyfridman
koby2216874@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: