בדרך כלל, כשאני רעבה ועדיין רוצה לשמור קצת על שפיות קלורית, אני מכינה לי בורגול. שמה אותו בקערה, שופכת מים רותחים ועד שהבורגול מוכן, עניין של 10
דקות גג, אני מוציאה מהמקרר ירקות יתומים או גבינה שעוד רגע פג תוקפה, ומערבבת ביחד עם הבורגול.
כמה דקות ויש לי ארוחה משביעה, חסכונית בקלוריות ובדרך כלל גם בריאה. כך בעצם נולד המתכון הזה.
אם תציצו רגע בשלבי ההכנה תגלו שעל אף שמדובר באידוי כרוביות, בישול עדשים ובורגול והכנת רוטב, כל הפעולות האלה יחד מסתכמות במקסימום 15 דקות. תוסיפו לזה את העובדה שהספק תוספת ספק סלט הזה נהדר גם ביום שאחרי ותקבלו ארוחה מושלמת בקערה.
אני מקדימה תרופה לשאלה – אפשר להשתמש במתכון בבורגול דק, והוא אכן יעבוד נפלא, אבל בגלל שמדובר במעין ארוחה של ממש, אני השתמשתי בבורגול עבה של מגה שהגודל שלו נע בין קוסקוס לפתיתים, רק במרקם נגיס יותר. לטעמי הגודל הזה גם משביע יותר וגם נעים יותר בפה ביחד עם הקראנצ'יות של השקדים והנימוחות של העדשים והכרובית.
מצרכים:
כוס בורגול מגה
2 כוסות מים רותחים
כוס עדשים שחורות
פרחים מכרובית קטנה או 1/2 כרובית גדולה
1/3 כוס חצאי שקדים או פרוסות שקדים (ללא הקליפה)
2 כפות שמן זית מגה
3-5 גבעולי עירית או בצל ירוק
לרוטב:
2 כפות גדושות רוטב צ'ילי חריף (עדיף ביתי)
כפית חרדל דיז'ון
כף סילאן (או דבש) מגה
מלח ופלפל
5 כפות שמן זית
אופן הכנה:
• מניחים את הבורגול בקערה ומוזגים מעל 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומניחים בצד ל-10 דקות.
• בינתיים מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים בסביבות 10 דקות. עד שהעדשים מתרככות אבל עדיין שומרות על הצורה. מסננים היטב.
• הכנת הכרובית: מניחים מעל הסיר עם העדשים (בזמן הבישול) במבוק ועליו מאדים את הכרוביות. אם אין מכשיר במבוק בבית, מבשלים את הכרוביות במיקרו במשך 5-6 דקות. הכרוביות צריכות להיות מעט רכות אבל עדיין פציחות.
• מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים תוך כדי ערבוב את הכרוביות שהתבשלו קודם. עד שהכרוביות מקבלות גוון זהוב עדין.
• מעבירים לקערה גדולה את הבורגול המוכן, העדשים (אחרי סינון) והכרוביות.
• מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים ושופכים על הבורגול והעדשים. מערבבים.
• קוצצים את העירית לטבעות, קולים את השקדים החצויים ומעבירים לקערה. מערבבים ומגישים.
צילום: רחלי קרוט
מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:
מרק ירקות עם כופתאות סולת
שלגיות קוקוס