לביבות בטטה אפויות (טבעוניות)

מאת: foodpage-team

השף אוהד קורי מקפה לואיז מלמד אתכם איך להכין לביבות בטטה טבעוניות עם שיבולת שועל וקינואה. מומלץ להגיש עם טחינה וסלט עלים

מצרכים:
2  בטטות, קלופות ומגורדות
50 גרם (1/2 כוס) שיבולת שועל
150 גרם (3/4 כוס) קינואה
50  גרם (1/2 כוס) קוואקר מעורבב עם זרעים וגרעינים (שומשום, פשתן, דלעת, גרעיני חמניה)
חופן בזיליקום טרי, קצוץ
2 עגבניות טריות, קצוצות
מלח ופלפל
כף שמן זית


אופן הכנה:
• מעבירים את הבטטה המגורדת לתבנית ואופים בתנור בחום של 160 מעלות למשך 10 דקות עד לריכוך ראשוני. לאחר הוצאת הבטטה, מורידים את הטמפרטורה ל-140.
• בינתיים מבשלים את שיבולת השועל והקינואה ומסננים.
• מערבבים את כל המצרכים, כולל הבטטה, בקערה רחבה.
• מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים עד שנוצרת תערובת יחסית אחידה במרקם.
• יוצרים לביבות בגודל הרצוי ואופים בתנור על תבנית עם נייר אפייה במשך 40 דקות בחום של 150 מעלות.
• מומלץ להגיש עם מטבל טחינה חריפה וסלט עלים רענן.


המתכון באדיבות שף אוהד קורי מ"קפה לואיז".
צילום: אנטולי מיכאל


מחפשים עוד מתכונים ללביבות? נסו את אלה:
לביבות בטטה ותירס
לביבות תפוחי אדמה
לביבות גבינה מתוקות