רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - לביבות בטטה ותירס אפויות

לביבות בטטה ותירס אפויות

ילדים טובלים אותן בשמנת, מבוגרים ביוגורט עם עירית – לביבות בטטה אפויות, עם תירס וצ'ילי, שאפשר לאכול חם חם או ישר ממקרר

סטריפ משהו טעים
לביבות תמיד מזכירות לי את סבא
, שאהב אוכל לפחות כמו שהוא אהב את החיים. והוא אהב.

כשהוא רצה לפנק אותנו, הנכדים, הוא היה מתיישב בסלון עם קערה גדולה, פומפיה והמון תפוחי אדמה וגזר ומכין לנו לביבות במחבת שחורה שידעה ימים טובים יותר (על המתכון שלו ללביבות והסיפור מאחוריהן תוכלו לקרוא כאן).

אז נכון, הלביבות שלפניכם לא מזכירות את אלה שאכלתי בילדות, אבל יש בהן את אותה נחמה. והריח שמתפשט בבית כשמכינים אותן מחזיר אותי לרגעים קסומים לצד המחבת העקומה של סבא.

הגרסה שלפניכם היא שילוב של 3 המצרכים האהובים עלי (אחרי שוקולד ודובדבנים כמובן) –צ'ילי שמוסיף חריפות עדינה, בטטה מתקתקה שמותירה את הלביבות רכות מבפנים ותירס שמוסיף מרקם נהדר בכל ביס. וכן, ניסיתי כמובן גם לטגן. הן יוצאות נהדר, אבל תאמינו לי, הגרסה האפויה לא נופלת מאחותה המטוגנת.

רק זהירות, הלביבות האלה טעימות גם כשהן קרות, מה שמעלה את הסיכוי לחיסול ממוקד מתוך המקרר. מניסיון.

הערות, הארות ושאר חיות בית
• אם אין לכם ספריי שמן, שמנו מעט את נייר האפייה עם שמן זית ומעל כל לביבה הזליפו ממש מעט שמן. כף אחת או מקסימום 2 תספיק לכל התבנית.
• אם הלביבות מיועדות גם לילדים, אפשר להשמיט את הצ'ילי רק הקפידו להמליח ולפלפל קצת יותר את התערובת אחרת היא תצא טיפה מתוקה.
• במקום בצל ירוק אפשר כוסברה (מעולה) או פטרוזיליה. גם עירית תעבוד כאן כמובן.
• לא בטוחים כמה מלח או פלפל לשים? חושבים שהצ'ילי לא מספיק? מכיוון שכל בטטה מתוקה ברמה אחרת ולכל צ'ילי חריפות קצת שונה, מומלץ לטגן במחבת לביבה אחת כדי לבדוק שהטעמים מאוזנים. אם לא, זה הזמן להוסיף עוד קצת מלח או סילאן אם צריך.
• הלביבות נשמרות מעולה גם במקרר, אם תצליחו להחזיק מעמד ולא לחסל אותן. כדי להפיח בהן רוח חיים בשנית, חממו כמה דקות בתנור או בטוסטר אובן.

צילום: רחלי קרוט

מצרכים:
1 בטטה גדולה מאוד או 2 קטנות
3 ענפי בצל ירוק (רק החלק הירוק)
1 פלפל צ'ילי חריף, טרי
1/2 כפית צ'ילי גרוס
ביצה
1/2 כוס קמח תופח
3 כפות גדושות פירורי לחם (או פנקו)
גרגירי תירס מ-2 קלחים או: 3/4 כוס תירס משימורים/קפוא
כפית סילאן (או דבש)
מלח בנדיבות
ספריי שמן (או כף שמן זית)

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-190 מעלות.
• מקלפים את הבטטה, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים במיקרו (מכוסה) עד לריכוך. בערך 7-8 דקות. מעבירים לקערה רחבה ומועכים לפירה.
• חותכים מ-2 קלחי תירס את הגרגירים, קוצצים את הצ'ילי דק דק ופורסים את הבצל הירוק לטבעות דקות.
• מוסיפים לקערה את כל המצרכים ומערבבים היטב.
• מרקם התערובת צריך לנוע בין פירה סמיך לתערובת של קציצות.
• מניחים נייר אפייה על תבנית התנור, מרססים מעט בספריי שמן.
• יוצרים כדורים (בגודל כדור פינג פונג) ומשטחים מעט עם הידיים. מניחים על התבנית.
• מרססים מעל עם ספריי שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 15 דקות. אחרי 15 דקות הופכים (כן, זה קצת מעצבן אבל חשוב) ואופים עוד 7-8 דקות מהצד השני.
• מגישים עם מטבל יוגורט או שמנת.

מטבל יוגורט משגע – מערבבים בקערה 1/2 מיכל יוגורט עם 1/2 מיכל שמנת חמוצה. מוסיפים שן שום כתושה, 4-5 כפות עירית קצוצה ומלח ופלפל לבן בנדיבות.

צילום: רחלי קרוט

עוד במשהו טעים:
עוגיות גבינה מלוחות • ממרח כוסברה וצ'ילי • פשטידת אטריות וגבינה • פלאפל אפוי • עוגת דבש, תפוחים ופקאנים עם פרחי תפוחים • קציצות דגים תאילנדיות • פרחי כרובית בלימון ושום • עוגות נוטלה מ-3 מצרכים • קיש ירקות ספירלה • נתחי עוף בתפוזים וצ'ילי • עוגיות מייפל עם פקאן • פחזניות במילוי מוס שוקולד ודובדבנים • ריבועי לימון בקלי קלות • בורקס במילוי גבינות (חסכוני בקלוריות) • קרמוגית של קרין גורן • עוגת דבש מושלמת • כרובית בציפוי חרדל, צ'ילי וסילאן • מרק ירקות עם כופתאות סולת

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הלביבות שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

9 תגובות

  1. שלום רחלי, האם את משתמשת בתירס מקלחי תירס טריים או מבושלים?
    תודה, נראה מעולה!

    • רחלי קרוט

      קודם כל, תודה רבה :)

      לגבי מה ששאלת, לרוב אני משתמשת בקלחי תירס טריים (גם במתכון הזה) מאז שלימדו אותי בשוק הנמל שאפשר לאכול את התירס גם טרי (תנסי פעם עם הזן המתוק – גילי) אני לא מבשלת תירס שנכנס לאפייה (בפשטידה, לביבות או תבשיל). גם ככה הוא מתבשל נורא מהר.

      כאן ספציפית אגב, העובדה שהתירס טרי הופכת אותו בטיגון/אפייה ליותר נגיס ופחות מושי. אבל את כמובן יכולה גם לבשל קודם.

  2. הי רחלי, האם ניתן לטבען את המתכון הנהדר? (להחליף ביצה במשהו אחר)
    תודה מראש :D

  3. הכנתי היום את הלביבות. הן כל כך טעימות!! זה בהחלט הולך להפוך לאחד מהמתכונים הקבועים שלי :)

  4. תבורכי גברת יקרה !!! הכנתי אותה לצהריים אצלי שני ללא בשר יצאו מעלפות תודה .

  5. אפשר גם לבשל תבטטה על הגז נכון? לא חייב במיקרו בשביל שהתרכך.. נכון?

  6. תודה רבה לך!
    מעולה.. אעשה זאת!

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: