לביבות טונה עם תירס ואפונה

מאת: raheli

לביבות טונה שמנמנות שמשלבות בתוכן תירס ואפונה. תתכוננו לקצור מחמאות מהאורחים והמשפחה

כשמבקשים ממני לתאר בכמה מילים מי ומה אני, אחד המשפטים הראשונים שאני אומרת זה שיש לי אלרגיה נפשית לטונה. איפשהו בגיל 3, טונה היה אחד הדברים היחידים שאהבתי לאכול, סיבה מספיק טובה בשביל הגננת לדחוף לי את הדג המפורר הזה כל יום, כל היום. בסוף, כמו הרבה דברים שדוחפים לנו לאכול בלי הפסקה, הרגשתי לא טוב ומצאתי את עצמי כמה ימים בבית עם תופעות לוואי שלא מזכירים לצד אוכל.


את הסיפור הזה, אני לא ממש זוכרת, אבל אמא שלי מקפידה לספר לי אותו בכל פעם כשאני מריחה טונה ומעוותת את הפרצוף.


ולמה אני מספרת לכם את כל זה? כי במסגרת תחרות הלביבות של מגה, התבקשתי לבחור את 8 המתכונים הכי טובים ויצירתיים. המתכון של קרן יגיל אמנם כלל טונה אבל ביחד עם שאר המצרכים הזכיר לי סלט נוסטלגי של תפוחי אדמה עם אפונה ותירס.


אז החלטתי לקחת את האתגר ולהכין את הלביבות שלה בבית. וכדי לשדרג להן את הטעם אפילו יותר, הוספתי 2 דגי מקרל (אלה של מגה שמגיעים בקופסת שימורים קטנה). הלביבות שהתקבלו מזכירות בטעמן קציצות דגים משובחות שמגישים עם לימון בדיוק כפי שאוכלים דג במסעדה.


ועוד משהו קטן – קרן הכניסה ללביבות גם זיתים קצוצים, לטעמי הם משתלטים על הטעם העדין של הדג וגונבים את ההצגה מהאפונה והתירס. אתם כמובן יכולים כן להוסיף, עניין של טעם אישי.


צילום: רחלי קרוט


מצרכים:
קופסת טונה בשמן מגה
2 פילה מקרל בשמן מגה, מפורר
3 כפות פירורי לחם מגה
בצל בינוני, קצוץ דק
תפוח אדמה, מבושל
1/3 כוס אפונה מגה
1/3 כוס תירס מגה
ביצה מגה
מלח ופלפל


אופציונאלי:
1/2 כוס זיתים, קצוצים


אופן הכנה: 
• מרסקים את תפוח האדמה ומוסיפים לו את שאר המצרכים.
• מעבירים למקרר, עטוף בניילון נצמד, לקירור של שעה עד שהתערובת מעט מתגבשת ומתמצקת.
• יוצרים לביבות עם ידיים מעט רטובות ומטגנים מ-2 הצדדים במחבת עם שמן.
• מגישים עם פלחי לימון.


צילום: רחלי קרוט


צילום והכנה: רחלי קרוט
מתכון: קרן יגיל

מחפשים עוד מתכוני לביבות? נסו את אלה:
לביבות תפוחי עץ עם פקאנים
לביבות תפוחי אדמה עם בטטה וגזר