רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - חנוכה - לביבות תפוחי אדמה עם בטטה וגזר

לביבות תפוחי אדמה עם בטטה וגזר

תתכוננו להתאהב – מתכון ללביבות תפוחי אדמה עם בטטה וגזר שגם הילדים ישמחו לאכול. וגם: מתכון למטבל יוגורט ובצל ירוק

כולכם וודאי מכירים את המתכון הנוסטלגי ללביבות תפוחי אדמה, אלה שרק צריך לגרד את המצרכים, לערבב ולטגן. הפעם, במסגרת תחרות המתכונים של מגה, הגיע אלי מתכון מיוחד של מיטל ריזגן (שגם זיכה אותה בתלושי קנייה) ללביבה הפופולרית. כבר באופן ההכנה היה ברור שמדובר בלביבות משודרגות ומיוחדות. חלק מתפוחי האדמה מבושלים ומוסיפים מרקם רך שנמס בפה, תוספת של אגוזים קצוצים מפתיעה בכל ביס והבטטה מעדנת את הטעמים במתקתקות עדינה.

וכדי לשדרג אפילו יותר את המתכון, הוספתי לו גזרים שצבעו את הלביבה בצבע כתמתם, עיבו את התערובת והכניסו טעם מיוחד. אם תשמיטו את האגוזים (לא באמת חייבים) תגלו שמדובר בלביבות שמתאימות מאוד לילדים, בעיקר אם מחליטים לאפות אותן ולא לטגן.

וכמובן שאי אפשר בלי מתכון קטן למטבל שמאזן את השומניות ומרענן את הלביבות. אם אתם לא אוהבים יוגורט אפשר להחליף בשמנת חמוצה או אשל.

חג שמח ובתיאבון!

צילום: רחלי קרוט

לביבות תפוחי אדמה עם בטטה וגזר

מצרכים:
5 תפוחי אדמה מגה
1/2 בטטה גדולה, קלופה
2 גזרים קטנים מגה
1 בצל
2 ביצים
כפית מלח ופלפל שחור
1/3 כוס (40 גרם) אגוזים מגה
2 כפות שמן זית
3-4 כפות פירורי לחם או פנקו

אופציונאלי:
1/2 כפית צ'ילי גרוס

מטבל יוגורט ובצל ירוק:
1 גביע יוגורט
2 שיני שום
מעט פלפל לבן ומלח
2 ענפי בצל ירוק, חתוכים לטבעות דקות

אופן הכנה:
• קולפים את תפוחי האדמה והגזר וקוצצים דק את האגוזים.
• קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים עם מעט שמן זית עד שהוא משנה את צבעו לחום. עדיף לטגן על אש נמוכה לזמן ארוך יותר. מניחים בקערה בצד.
• מבשלים 3 תפוחי אדמה, בטטה וגזר עד שהם רכים.
• את 2 תפוחי האדמה שנותרו מגרדים בפומפיה על החלק הגס וסוחטים היטב מנוזלים.
• מועכים את תפוחי האדמה עם הבטטה, הגזר והבצל עד שנוצר פירה כמעט חלק.
• מוסיפים את תפוחי האדמה המגורדים, הביצים, מלח ופלפל, האגוזים ופירורי הלחם. מערבבים היטב. אם רוצים להוסיף צ'ילי, זה הזמן.
• עם ידיים מעט רטובות יוצרים לביבות ומטגנים בשמן זית או אופים בתבנית עם נייר אפייה ב-180 מעלות עד להזהבה.
• מכינים את המטבל: מערבבים את המצרכים בקערה ומגישים לצד הלביבות.

צילום: רחלי קרוט

צילום והכנה: רחלי קרוט
מתכון: מיטל ריזגן

אל תפספסו: מתכון ללביבות תפוחי עץ עם פקאנים

>> לכל מתכוני הלביבות

 

 

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: