לביבות קינואה

מאת: raheli

לביבות קינואה מושלמות, פריכות מבחוץ ומלאות בעשבי תיבול, גזר ובצל. מטבל יוגורט חמצמץ בצד ויש לכם מנה מנצחת

במסגרת תחרות הלביבות של מגה, התבקשתי לבחור את 8 המתכונים הכי טובים. אחד מהם, זה שכאן לפניכם, התגלה כבר מהרגע הראשון כשינוי מרענן ומיוחד. במקום תפוחי האדמה שמככבים כמעט בכל לביבה, שירלי ציצו השתמשה בקינואה שגם הופכת לפריכה בטיגון וגם משתלבת נהדר עם הבצל והגזר.


מה שמדהים בהן, שגם כאלה שלא חובבים קינואה התאהבו בלביבות האלה מהביס הראשון. משהו  בשילוב שבין הפריכות מבחוץ עם הגזר והבצל שמאווררים את התערובת ועשבי התיבול שמוסיפים טעמים עדינים, הופך אותן למושלמות. תוסיפו לזה מטבל יוגורט חמצמץ שמתפקד כמלווה האידיאלי ותקבלו מנה שכיף לאכול בכל ימות השנה ולא רק בחנוכה.


שימו לב - במתכון המקורי שירלי עשתה שימוש בכוס קינואה, אני הוספתי גם 1/3 כוס בורגול שמכינים ב-5 דקות של השריה, התוספת הזאת גם מעבה את התערובת וגם מוסיפה מרקם, אתם כמובן יכולים להצמד למתכון המקורי ולהשתמש רק בכוס קינואה, אבל שווה גם לשלב.


DSC_0185



לביבות קינואה


מצרכים:
1 כוס קינואה מבושלת
1/3 כוס בורגול מבושל, מגה
1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
1 גזר מגורר, מגה
4 ביצים, מגה
1/2 כוס פירורי לחם, מגה
כף שמן זית, מגה
מלח ופלפל שחור
כף גבינת פטה מגורדת (או: חמד/בולגרית/פרמזן)
כף נענע קצוצה
כף פטרוזיליה קצוצה
כף בצל ירוק, חתוך לטבעות


אופן הכנה:
• מערבבים את כל המצרכים, אם הבלילה נוזלית מדי אפשר להוסיף עוד כף פירורי לחם.
• יוצרים לביבות (לא דקות מדי) עם ידיים רטובות ומטגנים מ-2 הצדדים עד להזהבה.
• אם רוצים לאפות, מניחים את הלביבות על תבנית עם נייר אפייה (משומנת מעט) ומרססים מעל ספריי שמן. אופים ב-190 מעלות עד להזהבה.


צילום: רחלי קרוט



מטבל יוגורט ונענע


מצרכים:
מיכל יוגורט
2 כפות מיץ לימון
גרידה מחצי לימון
10 עלי נענע קצוצים
מעט מלח


אופציונאלי:
שן שום כתושה, מגה


אופן הכנה:
• מערבבים את כל המצרכים ומגישים לצד הלביבות.


צילום: רחלי קרוט


צילום והכנה: רחלי קרוט
מתכון: שירלי ציצו

מחפשים עוד מתכונים מעולים ללביבות? נסו את אלה:
לביבות תפוחי עץ עם פקאנים
לביבות תפוחי אדמה עם בטטה וגזר