במסגרת תחרות הלביבות של מגה, זכו 8 מתכונים במקום הראשון, אחד מהם, זה ששלחה רוני מור, התגלה כמוצלח במיוחד. יש בו נימוחות של פירה ותיבול עדין של פטרוזיליה ופלפל שחור. במקור, רוני הכינה אותן בתוך מחבת עם צורות, דרך נפלאה לגרום לילדים לאכול ולהכין איתכם את הלביבות, אני בחרתי להכין אותן בצורה הקלאסית, אבל כמובן שאפשר ב-2 האופציות.
בנוסף, כדי לשדרג את המתכון הכנסתי לתוכו גרגירי תירס שהוסיפו מרקם וטעם מתקתק, ועגבניות מיובשות שמגירות מעט מנוזליהן והופכות את הלביבה לעסיסית ומעניינת.
אם הילדים שלכם (או אתם) לא אוהבים את טעמה המעט חמצמץ של העגבניה (הוא משתלב נהדר עם הטיגון והשומניות) אתם יכולים להשמיט אותן מהמתכון, כך או כך מדובר במנה מעולה.
מצרכים:
5 תפוחי אדמה מגה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס מגה
מלח
1/2 כוס קמח לבן מגה
1 כפית אבקת סוכר
1/2 כוס גרגירי תירס מגה
1 ביצה