לביבות אגסים ושקדים בציפוי סוכר וקינמון (טבעוניות)

מאת: raheli

לא יאמינו לכם שהן טבעוניות - לביבות אגסים רכות ועסיסיות עם שקדים, גרדת תפוז וציפוי מתפצפץ בפה של סוכר וקינמון

כבר הרבה זמן שאני רוצה להכין קינוח טבעוני אבל לא בטוחה איך ומאיפה להתחיל. למי שלא מורגל בבישול או אפייה ללא מוצרים מן החי, כמוני למשל, הקווים האדומים האלה נראים לעיתים מרתיעים או בלתי אפשריים. איך אופים עוגה בלי ביצים? מה מוסיפים לרוטב פטריות? או איך מכינים מוס?


הרשת מלאה אמנם במתכונים שפותרים את השאלות האלה, אבל בפועל מה עושים כשנתקלים במתכון כל כך מגרה שיש בו ביצה? כזה הוא המתכון שלפניכם, ענבל אילן, שזכתה עם המתכון הזה בתחרות הלביבות של מגה, השתמשה בביצה שמאחדת את כל המצרכים וגורמת ללביבות להשאר אדוקות בטיגון. אני, בהחלטה של הרגע האחרון (כמו שתוכלו לראות בתמונה, בהתחלה עוד התכוונתי להשתמש בביצה) הסרתי אותה מהמתכון והחלפתי ברסק תפוחים שגם מוסיף רכות ועסיסיות וגם חמיצות שמשתלבת נהדר עם הסוכר שמצפה את הלביבה מבחוץ.


בנוסף, הוספתי גרדת תפוז שצבעה את הלביבות בכתום מרענן והפכה אותן למיוחדות ומלאות בניחוח הדרים של חורף.


הערות:
• ענבל כתבה באופן ההכנה שלה שצריך לקלף את האגסים, לטעמי הם נהדרים גם עם הקליפה אבל אתם כמובן יכולים לבחור גם לקלף.
• אל תתקמצנו על הציפוי, הלביבות עצמן יחסית חמצמצות ורכות והסוכר שמסביב ממתיק אותן ומוסיף מרקם שמתפצפץ בפה.
• חשוב מאוד לסחוט היטב את האגסים, אבל ממש טוב. התערובת גם ככה רכה מאוד בגלל הרסק, אז חשוב להוציא מהאגסים את המיץ. על הדרך גם תרוויחו משקה אגסים מופלא.
• לא ניסיתי, אבל אין לי ספק שזה יצא נהדר גם באפייה. פשוט תקפידו לרסס עם ספריי שמן את נייר האפייה וגם את החלק העליון של הלביבה.


צילום: רחלי קרוט


מצרכים:
6 אגסים ירוקים, קשים
4 כפות שקדים טחונים מגה
3 כפות גדושות פירורי לחם מגה
גרידה מתפוז אחד
2 כפות גדושות רסק תפוחים מגה


לציפוי:
1/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל מגה
כפית שטוחה קינמון מגה


אופן הכנה:
• חותכים את האגסים לחצי ומוציאים את הגרעינים. אין בעיה להשאיר את האגסים עם הקליפה.
• מגרדים את האגסים על החלק הגס בפומפיה וסוחטים היטב את האגסים מהנוזלים (המיץ מעולה לשתייה).
• מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. אם התערובת נוזלית קצת (תלוי כמה טוב סחטתם וכמה גדולים היו האגסים), מוסיפים עוד קצת פירורי לחם (אפשר גם עוד כפית שקדים).
• עם ידיים מעט רטובות יוצרים לביבות שמנמנות ואדוקות ומטגנים בשמן קנולה מ-2 הצדדים עד להזהבה. הלביבות מאוד עדינות בטיגון אז צריך להקפיד להפוך אותן בזהירות. בסיום הטיגון מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
• ציפוי סוכר וקינמון: מערבבים את מצרכי הציפוי ומצפים כל לביבה בעודה חמה.
• מגישים חם או בטמפרטורת החדר.


צילום והכנה: רחלי קרוט
מתכון: ענבל אילן

מחפשים עוד מתכוני לביבות? נסו את אלה:
לביבות תפוחי עץ עם פקאנים
לביבות תפוחי אדמה עם בטטה וגזר
לביבות טונה
לביבות קינואה
לביבות פירה תפוחי אדמה