לביבות קישואים, גזר ותפוחי אדמה

מאת: raheli

טעם של פעם עם שדרוג מיוחד - לביבות תפוחי אדמה עם קישואים, גזר ופיסטוקים קצוצים שמוסיפים מרקם מפתיע וטעם אגוזי נהדר

המתכון שלפניכם מאוד דומה ללביבות תפוחי אדמה וגזר קלאסיות, רק שכאן התווספו גם קישואים שהופכים את התערובת לרכה ועסיסית יותר. כרמי פפר, שזכה עם המתכון בתחרות הלביבות של מגה, גם הוסיף פירורי לחם (ניתן להשתמש גם בקמח) שסופחים את הנוזלים ומאחדים את התערובת.


וכדי לשדרג אפילו יותר את הלביבות, הוספתי פיסטוקים קצוצים שבעת הטיגון הופכים להיות פריכים במיוחד ומוסיפים טעם אגוזי נהדר ומרקם מפתיע.


צילום: רחלי קרוט



לביבות ירק 


מצרכים:
2 קישואים
2 גזר מגה
תפוח אדמה גדול מגה
2 ביצים
6 כפות פירורי לחם מגה
מלח ופלפל שחור
3 שיני שום כתושות מגה
1/3 כוס פיסטוקים (לא קלויים) מגה


אופציונאלי:
בצל מגורד
פטרוזיליה קצוצה


אופן הכנה:
• מגרדים את הירקות על החלק הגס של הפומפיה. סוחטים היטב מכל הנוזלים.
• מערבבים את כל המצרכים ביחד עד שנוצרת תערובת אחידה.
• יוצרים לביבות ומטגנים במחבת עם שמן חם מ-2 הצדדים עד הזהבה.
• למי שאוהב – ניתן להוסיף לתערובת בצל אחד מגורד (סחוט אף הוא ביחד עם הירקות).


צילום: רחלי קרוט


צילום והכנה: רחלי קרוט
מתכון: כרמי פפיר

מחפשים עוד מתכוני לביבות? נסו את אלה:
לביבות אגסים ושקדים טבעוניות
לביבות תפוחי עץ עם פקאנים

לביבות תפוחי אדמה עם בטטה וגזר
לביבות טונה
לביבות קינואה
לביבות פירה תפוחי אדמה