עוגת תמרים ואגוזים בניחוח תפוזים

מאת: olga

עוגה בחושה עם תמרים ואגוזים, שמפיצה ניחוח עדין של של תפוזים. והכי טעים - להתענג עליה לצד התה של הבוקר

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
יש משהו מאוד מרגיע ומנחם במחזוריות שבטבע. משהו מאוד וודאי וחסר תנאים. לא משנה מה יקרה מסביבנו, תמיד אפשר לסמוך על כך שחורף יתחלף באביב שיתחלף בקיץ שיתחלף בסתיו. מין מעגל קסום שלא מושפע ממצב בטחוני, חברתי וכלכלי בארץ ובעולם, לא ממצבנו האישי וגם לא מעצם הקיום שלנו. משהו גדול מאיתנו בהרבה-הרבה מידות. אני בעד הדברים העצומים האלה, הם מכניסים את החיים הקטנים שלנו לפרופורציה.

בני אדם הם חלק מהטבע, ובדומה לו אנו מתחדשים ללא הפסקה. מישהי בעבודה התחדשה בזוג מגפיים ותספורת, לי יש בן זוג חדש ומקסים, לחברה הכי טובה שלי נולדה שלשום תינוקת מהממת, וברחוב שלי למרות הכפור התחילו לפרוח שקדיות. מה שאומר שהכל תקין, העולם כמנהגו נוהג, ובקרוב נחגוג ט"ו בשבט ונאכל כמויות מוגזמות של פירות יבשים.

שילוב פירות יבשים ואגוזים למיניהם בעוגות ומאפים, היא דרך מצוינת לחגוג את יום ההולדת של האילנות ולהתפטר מעודפי פצצות הסוכר שמציפות אותנו בתקופה הנהדרת הזו של השנה. קחו למשל את העוגה הזו: היא מאוד פשוטה וקלה להכנה, חיננית ביותר, מתוקה, מלאה בטעמים ובניחוח של תפוזים. אפשר להגיש אותה בתור חיתוכיות בצורות שונות, והכי כיף להתענג עליה ליד כוס התה של הבוקר. אז תתחדשו עם מתכון שווה ומיוחד, ושיהיה חג שמח!

מצרכים לתבנית 23X23 או שתי תבניות אינגליש קייק:
200 גרם תמרים ללא גלעינים (בערך 10 תמרים)
3 כפות ברנדי או רום
1/2 כוס - כוס אגוזים קצוצים
2 ביצים (L) בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
15 גרם חמאה
1 כף מים חמים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
גרידת תפוז מתפוז שלם

אופן הכנה:
• חותכים את התמרים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה, מוסיפים ברנדי או רום, מערבבים ומשרים במשך כמה שעות. מדי פעם מערבבים. קוצצים אגוזים.
• מחממים את התנור ל- 175 מעלות.
• בקערה גדולה באמצעות מיקסר או מטרפה ידנית מקציפים את הביצים והסוכר עד שמתקבל קצף רך ובהיר.
• בצלוחית קטנה מערבבים את החמאה המומסת, המים החמים ותמצית הוניל, מוסיפים לקערה ומערבבים.
• מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
• מוסיפים את התמרים, האגוזים הקצוצים וגרידת התפוז ומערבבים בפעם האחרונה.
• מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל קצת סוכר ומכניסים לתנור ל- 25-30 דקות. אם החלק העליון משחים מוקדם מדי, אפשר לכסות את התבנית בנייר כסף ולהמשיך לאפות.
• מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים. לאחר מכן חולצים מהתבנית וחותכים לפרוסות או ריבועים קטנים.
• שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד חמישה ימים.

הערות:
• 
שימו לב כי העוגה אמורה לצאת נמוכה.
• אם אין לכם ברנדי או רום, אפשר להחליף בליקר כלשהו או ביין פורט. אפשר להשמיט את האלכוהול מהמתכון, אבל קחו בחשבון שהוא נספג לתוך התמרים ומוסיף הרבה טעם וארומה.
• אפשר להחליף אגוזים בפקנים, שקדים או פיסטוקים.
• במקום התמרים אפשר להשתמש בפירות יבשים אחרים, אבל לדעתי השילוב המוצע מאוד מוצלח.
•  את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.

בטורים הקודמים:
מתכון לעוגת תותים
מתכון לעוגת שוקולד רכה ללא קמח
מתכון לעוגיות חמאה וקקאו

מתכון לבראוניז עם אוראו
מתכון לכרובית אפויה בציפוי פריך
מתכון לעוגת פיסטוק עם חלבה


>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
צילומים: אולגה טוכשר