×ª×¢× ×•×’ מתוק ×œ×¢×™× ×™×™× ×•×œ×—×™×š – עוגה רכה, בזכות תוספת של יוגורט, ×¢× ×ª×•×ª×™× ×¢×¡×™×¡×™×™× ×•×¤×™×¡×˜×•×§×™× ×©×ž×•×¡×™×¤×™× ×¦×‘×¢ ומרק×
כידוע, שפה בין היתר מבט×ת ×ž×•×©×’×™× ×ª×¨×‘×•×ª×™×™× ×•×¡×‘×™×‘×ª×™×™×. כך ל×סקימו××™× ×™×© המון ×ž×™×œ×™× ×©×•× ×•×ª לשלג, ×›×™ יש כל כך הרבה ×ž×ž× ×•. ברוסית ×ין ×ž×™×œ×™× ×©×ž×ª×רות ×ת ×”×ž×•×©×’×™× “פרטיות” ×ו “פרגון”, ×›×™ יש ×ž×”× ×›×œ כך מעט. ובעברית, למשל, יש ×œ× ×• ×ת המילה “פרווה” שמת×רת מושג די ייחודי ששייך ×ך רק ×œ× ×• ×•× ×•×‘×¢ מחוקי הכשרות.
בהקשר ×”×–×” יש לי רק דעה מגובשת ×חת: ×× ×™ חושבת ×©×§×™× ×•×— ×ופטימלי חייב להיות חלבי. כלומר, ×ין לי בעיות ×¢× ×¤×¨×•×•×”, ובתור בן ××“× ×©×ž×›×‘×“ ומקבל ××ž×•× ×•×ª של ×× ×©×™× ×חרי×, ×™×•×¦× ×œ×™ ×œ× ×ž×¢×˜ להכין ×§×™× ×•×—×™ פרווה. בבלוג שלי יש כמה וכמה ×ž×ª×›×•× ×™× ×ž×¦×•×™× ×™×, בעיקר של עוגות. ×בל, בתור מישהי שגדלה ב×רץ זרה, במצי×ות ×©×œ× ×”×™×• בה מושג ×ו מילה “פרווה”, ×× ×™ בהגדרה תמיד ×עדיף ×§×™× ×•×—×™× ×—×œ×‘×™×™×. הרי ×œ× ×‘×ž×§×¨×” המשמעות ×”× ×•×¡×¤×ª של המילה “פרווה” ×”×™× ×¡×ª×ž×™, משהו ×©×”×•× ×œ× ×œ×›×ן ×•×œ× ×œ×›×ן.
לרוב × ×™×ª×Ÿ להפוך ×ž×ª×›×•× ×™× ×—×œ×‘×™×™× ×œ×¤×¨×•×•×”, הן מתוך שיקולי הכשרות, והן מתוך שיקולי ×˜×‘×¢×•× ×•×ª. בדרך כלל ×–×” ×œ× ×™×¤×’×¢ ב×יכות ×•×‘×˜×¢× ×©×œ המוצר הסופי. × ×”×•×’ לחשוב ×©×ž×ª×›×•× ×™ פרווה ×’× ×‘×¨×™××™× ×•×“×™××˜×˜×™×™× ×™×•×ª×¨. ×בל, כמו ×©×›× ×¨××” × ×™×—×©×ª×, המתכון ש×× ×™ רוצה להציע ×œ×›× ×”×™×•× ××™× ×• ×›×–×”. מדובר בעוגת יוגורט ×•×ª×•×ª×™× ×©×—×™×™×‘×ª, ×בל חייבת להיות חלבית. תעמידו ×¤× ×™× ×©×ž×“×•×‘×¨ בשבועות, תשמרו ×ותה לקפה של הבוקר ×•×œ× ×œ×¤×™× ×לה של ×רוחות בשריות, פשוט תזרמו ×¢× ×”×—×œ×‘×™×•×ª שלה. ××ª× ×œ× ×ª×¦×˜×¢×¨×•. ×”×™× ×˜×¢×™×ž×” × ×•×¨×: ×‘×ž×¨×§× ×ž×•×©×œ× ×‘×™×Ÿ צפוף ל×וורירי, במתיקות ×ž×¢×•×“× ×ª, מל××” ×‘×ª×•×ª×™× ×¢×¡×™×¡×™×™× ×©×¢×›×©×™×• ממש ×‘×¢×•× ×” ×•×‘×¤×™×¡×˜×•×§×™× ×©×ž×•×¡×™×¤×™× ×¦×‘×¢ ×•×¢× ×™×™×Ÿ. ×ª×¢× ×•×’ ×œ×¢×™× ×™×™×, ×ª×¢× ×•×’ לחיך.
×ž×¦×¨×›×™× ×œ×ª×‘× ×™×ª ××™× ×’×œ×™×©×§×™×™×§:
6-8 ×ª×•×ª×™× ×’×“×•×œ×™×
כפית קמח לקימוח התותי×
110 ×’×¨× ×—×ž××”
150 ×’×¨× ×¡×•×›×¨ לבן (3/4 כוס)
2 ביצי×
100 מ”ל יוגורט לבן (חצי גביע)
1 כפית תמצית ×•×•× ×™×œ
190 ×’×¨× ×§×ž×— (כוס + 5 כפות)
1/2 כפית ×בקת ×פייה
קמצוץ מלח
חופן ×¤×™×¡×˜×•×§×™× (××•×¤×¦×™×•× ×œ×™)
×ופן ×”×›× ×”:
â€¢Â ×—×•×ª×›×™× ×ת ×”×ª×•×ª×™× ×•×”×¤×™×¡×˜×•×§×™× ×œ×—×ª×™×›×•×ª בגודל ×‘×™× ×•× ×™. ×–×•×¨×™× ×¢×œ ×”×ª×•×ª×™× ×ž×¢×˜ קמח (בערך כפית) ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×‘×¢×–×¨×ª הידיי×.
â€¢Â ×ž×—×ž×ž×™× ×ª× ×•×¨ ל- 180 מעלות.
• ב×מצעות מיקסר ×ž×§×¦×™×¤×™× ×‘×§×¢×¨×” ×ת החמ××” הרכה ×¢× ×”×¡×•×›×¨ עד שמתקבלת תערובת בהירה וקצת תפוחה.
â€¢Â ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת ×”×‘×™×¦×™× (×חת ×חרי ×”×©× ×™×™×”) ×•×ž×ž×©×™×›×™× ×œ×”×§×¦×™×£.
â€¢Â ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת היוגורט ותמצית ×”×•×•× ×™×œ ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×‘×¤×¢× ×”××—×¨×•× ×”.
â€¢Â ×ž× ×¤×™× ×¤× ×™×ž×” ×ת הקמח, ×בקת ×”×פייה והמלח ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×‘×¢×–×¨×ª מרית בכמה ×ª× ×•×¢×•×ª קיפול בודדות. ×œ× ×œ×¢×¨×‘×‘ יותר מדי!
â€¢Â ×ž×§×¤×œ×™× ×¤× ×™×ž×” ×‘×¢×“×™× ×•×ª ×ת ×”×ª×•×ª×™× ×•×”×¤×™×¡×˜×•×§×™× ×”×—×ª×•×›×™× (××•×¤×¦×™×•× ×œ×™).
â€¢Â ×ž×©×ž× ×™× ×•×ž×§×ž×—×™× ×ת ×ª×‘× ×™×ª ×”×פייה. ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת התערובת הסמיכה ×¤× ×™×ž×” ×•×ž×›× ×™×¡×™× ×œ×ª× ×•×¨ ל- 50 דקות ×ו ×פילו לשעה, תלוי ×‘×ª× ×•×¨. העוגה ×ž×•×›× ×” ×›×©×§×™×¡× ×©× × ×¢×¥ ב×מצע ×™×•×¦× ×™×‘×© ×•×œ×œ× ×¤×™×¨×•×¨×™×. במידת הצורך, ×× ×”×¢×•×’×” משחימה מהר מדי מלמעלה, ×ž×›×¡×™× ×ת ×”×ª×‘× ×™×ª ×¢× × ×™×™×¨ כסף.
• מקררי×, מוצי××™× ×ž×”×ª×‘× ×™×ª, ×ž×¤×–×¨×™× ×ž×¢×œ ×בקת סוכר, ×¤×•×¨×¡×™× ×•×ž×’×™×©×™×.
â€¢Â ×©×•×ž×¨×™× ×‘×›×œ×™ ××˜×•× ×‘×ž×§×¨×¨.
הערות:
• ×פשר להכין ×ת העוגה בלי הפיסטוקי×, רק ×¢× ×”×ª×•×ª×™×. ×פשר להחליף ×ת ×”×¤×™×¡×˜×•×§×™× ×‘×גוזי×, ×©×§×“×™× ×ו ×¦× ×•×‘×¨×™×.
• ×פשר להחליף ×ת היוגורט ×‘×©×ž× ×ª חמוצה, למשל 9%.
â€¢Â ×¨×•×¦×™× ×¢×•×’×” מתוקה? – תגדילו ×ת כמות הסוכר לכוס שלמה.
• ×פשר להחליף סוכר לבן בחו×, ×בל ××– העוגה תהיה ×›×”×” יותר.
• ×× ×‘×›×œ ×–×ת ×ž×ª×¢×§×©×™× ×¢×œ גרסת פרווה, ×פשר להחליף ×ת החמ××” בשמן ו×ת היוגורט במיץ תפוזי×. תקבלו עוגה ×חרת. בקיצור, יש הרבה ×ž×ª×›×•× ×™× ×˜×•×‘×™× ×œ×¢×•×’×•×ª פרווה. ×ת העוגה הזו ×ª×›×™× ×• כשמת××™× ×œ×›× ×—×œ×‘×™.
• ×ת המתכון ×”×ž×¦×•×œ× ×¢× ×”×¡×‘×¨×™× ×¦×¢×“ ×חרי צעד ×פשר לר×ות ×›×ן.
×‘×˜×•×¨×™× ×”×§×•×“×ž×™×:
מתכון לעוגת שוקולד רכה ×œ×œ× ×§×ž×—
מתכון לעוגיות חמ××” וקק×ו|
מתכון לבר××•× ×™×– ×¢× ×ור×ו
מתכון לכרובית ×פויה בציפוי פריך
מתכון לעוגת פיסטוק ×¢× ×—×œ×‘×”
>> לעוד ×ž×ª×›×•× ×™× ×ž×¢×•×œ×™× ×”×›× ×¡×• לבלוג של ×ולגה טוכשר – המרכיב הסודי
צילומי×: ×ולגה טוכשר
×× ×™ רוצה להכין ×ת העוגה היו×, ×–×” בסדר ×× ×וותר על הפיסטוקי×?
×”×™ ×יב. ×פשר לוותר – ×–×” בסדר גמור. בהצלחה!