ï»� עוגת ×ª×•×ª×™× ×•×¤×™×¡×˜×•×§×™× | foodpage – כל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×ž×§×•× ×חד replicas watch china
×¨×©×•× ×›×‘×¨?
התחבר
×œ× ×¨×©×•×?
הירש×
××ª× ×›×ן: Home - המרכיב הסודי - ×ולגה טוכשר - עוגת ×ª×•×ª×™× ×•×¤×™×¡×˜×•×§×™×

עוגת ×ª×•×ª×™× ×•×¤×™×¡×˜×•×§×™×

תענוג מתוק ×œ×¢×™× ×™×™× ×•×œ×—×™×š – עוגה רכה, בזכות תוספת של יוגורט, ×¢× ×ª×•×ª×™× ×¢×¡×™×¡×™×™× ×•×¤×™×¡×˜×•×§×™× ×©×ž×•×¡×™×¤×™× ×¦×‘×¢ ומרק×

כידוע, שפה בין היתר מבט×ת ×ž×•×©×’×™× ×ª×¨×‘×•×ª×™×™× ×•×¡×‘×™×‘×ª×™×™×. כך ל×סקימו××™× ×™×© המון ×ž×™×œ×™× ×©×•× ×•×ª לשלג, ×›×™ יש כל כך הרבה ממנו. ברוסית ×ין ×ž×™×œ×™× ×©×ž×ª×רות ×ת ×”×ž×•×©×’×™× “פרטיות” ×ו “פרגון”, ×›×™ יש ×ž×”× ×›×œ כך מעט. ובעברית, למשל, יש לנו ×ת המילה “פרווה” שמת×רת מושג די ייחודי ששייך ×ך רק לנו ונובע מחוקי הכשרות.

בהקשר ×”×–×” יש לי רק דעה מגובשת ×חת: ×× ×™ חושבת שקינוח ×ופטימלי חייב להיות חלבי. כלומר, ×ין לי בעיות ×¢× ×¤×¨×•×•×”, ובתור בן ××“× ×©×ž×›×‘×“ ומקבל ×מונות של ×× ×©×™× ×חרי×, ×™×•×¦× ×œ×™ ×œ× ×ž×¢×˜ להכין קינוחי פרווה. בבלוג שלי יש כמה וכמה ×ž×ª×›×•× ×™× ×ž×¦×•×™× ×™×, בעיקר של עוגות. ×בל, בתור מישהי שגדלה ב×רץ זרה, במצי×ות ×©×œ× ×”×™×• בה מושג ×ו מילה “פרווה”, ×× ×™ בהגדרה תמיד ×עדיף ×§×™× ×•×—×™× ×—×œ×‘×™×™×. הרי ×œ× ×‘×ž×§×¨×” המשמעות הנוספת של המילה “פרווה” ×”×™× ×¡×ª×ž×™, משהו ×©×”×•× ×œ× ×œ×›×ן ×•×œ× ×œ×›×ן.

לרוב ניתן להפוך ×ž×ª×›×•× ×™× ×—×œ×‘×™×™× ×œ×¤×¨×•×•×”, הן מתוך שיקולי הכשרות, והן מתוך שיקולי טבעונות. בדרך כלל ×–×” ×œ× ×™×¤×’×¢ ב×יכות ×•×‘×˜×¢× ×©×œ המוצר הסופי. נהוג לחשוב שמתכוני פרווה ×’× ×‘×¨×™××™× ×•×“×™××˜×˜×™×™× ×™×•×ª×¨. ×בל, כמו שכנר××” ניחשת×, המתכון ש×× ×™ רוצה להציע ×œ×›× ×”×™×•× ×ינו ×›×–×”. מדובר בעוגת יוגורט ×•×ª×•×ª×™× ×©×—×™×™×‘×ª, ×בל חייבת להיות חלבית. תעמידו ×¤× ×™× ×©×ž×“×•×‘×¨ בשבועות, תשמרו ×ותה לקפה של הבוקר ×•×œ× ×œ×¤×™× ×לה של ×רוחות בשריות, פשוט תזרמו ×¢× ×”×—×œ×‘×™×•×ª שלה. ××ª× ×œ× ×ª×¦×˜×¢×¨×•. ×”×™× ×˜×¢×™×ž×” נור×: ×‘×ž×¨×§× ×ž×•×©×œ× ×‘×™×Ÿ צפוף ל×וורירי, במתיקות מעודנת, מל××” ×‘×ª×•×ª×™× ×¢×¡×™×¡×™×™× ×©×¢×›×©×™×• ממש בעונה ×•×‘×¤×™×¡×˜×•×§×™× ×©×ž×•×¡×™×¤×™× ×¦×‘×¢ ועניין. תענוג לעיניי×, תענוג לחיך.

×ž×¦×¨×›×™× ×œ×ª×‘× ×™×ª ×ינגלישקייק:
6-8 ×ª×•×ª×™× ×’×“×•×œ×™×
כפית קמח לקימוח התותי×
110 ×’×¨× ×—×ž××”
150 ×’×¨× ×¡×•×›×¨ לבן (3/4 כוס)
2 ביצי×
100 מ”ל יוגורט לבן (חצי גביע)
1 כפית תמצית ווניל
190 ×’×¨× ×§×ž×— (כוס + 5 כפות)
1/2 כפית ×בקת ×פייה
קמצוץ מלח
חופן ×¤×™×¡×˜×•×§×™× (×ופציונלי)

×ופן ×”×›× ×”:
â€¢Â ×—×•×ª×›×™× ×ת ×”×ª×•×ª×™× ×•×”×¤×™×¡×˜×•×§×™× ×œ×—×ª×™×›×•×ª בגודל בינוני. ×–×•×¨×™× ×¢×œ ×”×ª×•×ª×™× ×ž×¢×˜ קמח (בערך כפית) ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×‘×¢×–×¨×ª הידיי×.
â€¢Â ×ž×—×ž×ž×™× ×ª× ×•×¨ ל- 180 מעלות.
• ב×מצעות מיקסר ×ž×§×¦×™×¤×™× ×‘×§×¢×¨×” ×ת החמ××” הרכה ×¢× ×”×¡×•×›×¨ עד שמתקבלת תערובת בהירה וקצת תפוחה.
â€¢Â ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת ×”×‘×™×¦×™× (×חת ×חרי השנייה) ×•×ž×ž×©×™×›×™× ×œ×”×§×¦×™×£.
â€¢Â ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת היוגורט ותמצית הווניל ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×‘×¤×¢× ×”×חרונה.
â€¢Â ×ž× ×¤×™× ×¤× ×™×ž×” ×ת הקמח, ×בקת ×”×פייה והמלח ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×‘×¢×–×¨×ª מרית בכמה תנועות קיפול בודדות. ×œ× ×œ×¢×¨×‘×‘ יותר מדי!
â€¢Â ×ž×§×¤×œ×™× ×¤× ×™×ž×” בעדינות ×ת ×”×ª×•×ª×™× ×•×”×¤×™×¡×˜×•×§×™× ×”×—×ª×•×›×™× (×ופציונלי).
â€¢Â ×ž×©×ž× ×™× ×•×ž×§×ž×—×™× ×ת תבנית ×”×פייה. ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת התערובת הסמיכה פנימה ×•×ž×›× ×™×¡×™× ×œ×ª× ×•×¨ ל- 50 דקות ×ו ×פילו לשעה, תלוי בתנור. העוגה מוכנה ×›×©×§×™×¡× ×©× × ×¢×¥ ב×מצע ×™×•×¦× ×™×‘×© ×•×œ×œ× ×¤×™×¨×•×¨×™×. במידת הצורך, ×× ×”×¢×•×’×” משחימה מהר מדי מלמעלה, ×ž×›×¡×™× ×ת התבנית ×¢× × ×™×™×¨ כסף.
• מקררי×, מוצי××™× ×ž×”×ª×‘× ×™×ª, ×ž×¤×–×¨×™× ×ž×¢×œ ×בקת סוכר, ×¤×•×¨×¡×™× ×•×ž×’×™×©×™×.
â€¢Â ×©×•×ž×¨×™× ×‘×›×œ×™ ××˜×•× ×‘×ž×§×¨×¨.

צילו×: ×ולגה טוכשר

הערות:
• ×פשר להכין ×ת העוגה בלי הפיסטוקי×, רק ×¢× ×”×ª×•×ª×™×. ×פשר להחליף ×ת ×”×¤×™×¡×˜×•×§×™× ×‘×גוזי×, ×©×§×“×™× ×ו צנוברי×.
• ×פשר להחליף ×ת היוגורט בשמנת חמוצה, למשל 9%.
â€¢Â ×¨×•×¦×™× ×¢×•×’×” מתוקה? – תגדילו ×ת כמות הסוכר לכוס שלמה.
• ×פשר להחליף סוכר לבן בחו×, ×בל ××– העוגה תהיה ×›×”×” יותר.
• ×× ×‘×›×œ ×–×ת ×ž×ª×¢×§×©×™× ×¢×œ גרסת פרווה, ×פשר להחליף ×ת החמ××” בשמן ו×ת היוגורט במיץ תפוזי×. תקבלו עוגה ×חרת. בקיצור, יש הרבה ×ž×ª×›×•× ×™× ×˜×•×‘×™× ×œ×¢×•×’×•×ª פרווה. ×ת העוגה הזו תכינו כשמת××™× ×œ×›× ×—×œ×‘×™.
• ×ת המתכון ×”×ž×¦×•×œ× ×¢× ×”×¡×‘×¨×™× ×¦×¢×“ ×חרי צעד ×פשר לר×ות ×›×ן.

×‘×˜×•×¨×™× ×”×§×•×“×ž×™×:
מתכון לעוגת שוקולד רכה ×œ×œ× ×§×ž×—
מתכון לעוגיות חמ××” וקק×ו|

מתכון לבר×וניז ×¢× ×ור×ו
מתכון לכרובית ×פויה בציפוי פריך
מתכון לעוגת פיסטוק ×¢× ×—×œ×‘×”

>> לעוד ×ž×ª×›×•× ×™× ×ž×¢×•×œ×™× ×”×›× ×¡×• לבלוג של ×ולגה טוכשר – המרכיב הסודי
צילומי×: ×ולגה טוכשר

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

2 תגובות

  1. ×× ×™ רוצה להכין ×ת העוגה היו×, ×–×” בסדר ×× ×וותר על הפיסטוקי×?

    • Error: ×œ× × ×™×ª×Ÿ ליצור ×ת התיקייה wp-content/uploads/2024/07. יש לבדוק שתיקיית ×”×ב שלה ניתנת לכתיבה.

      ×”×™ ×יב. ×פשר לוותר – ×–×” בסדר גמור. בהצלחה!

כתבו משהו נחמד...

כתובת ×”×ימייל שלך ×œ× ×ª×•×¦×’ בפומבי.שדות חובה ×ž×¡×•×ž× ×™× ×‘ *

*

Scroll To Top