טראפלס שוקולד אלכוהוליים

מאת: maayannadir

קטנים, מרוכזים ומספקים - טראפלס שוקולד עם אלכוהול שניתן להכין גם בגרסת פרווה. מומלץ להכפיל כמויות

במטבח של מעייני
טראפל שוקולד קיבל את שמו מפטריות הכמהין truffle, הצורה הלא מושלמת עם הגבשושיות (תלוי באופן ההכנה) מזכירה מאוד את הפטריה היוקרתית וכך גם נוהגים להתייחס לטראפל שוקולד. טעמו מרוכז ומשובח וניתן להוסיף לשמנת, בעת ההרתחה, תבלינים על מנת לשדרג את טעם השוקולד (הל, ציפורן, צ'ילי, ארל גריי ועוד).

מדובר בקינוח היחידי שאפשר למצוא אצלי תמיד מוכן במקפיא, שם מונחת קופסאת חצי ליטר עם גנאש אלכוהולי. מבחינתי טראפלס הוא הקינוח האולטימטיבי - קטן, מרוכז ומספק. ואגב, הוא גם עובר את מבחן הקינוח הפרווה - את השמנת המתוקה מחליפים בקרם קוקוס והרי לכם קינוח כשר.

מצרכים:
250 מ"ל שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לגרסת פרווה)
400 גרם שוקולד מריר (לפחות 53% מוצקי קקאו)
2 שלוקים נדיבים של אלכוהול שאוהבים (רום, ברנדי, ויסקי, אייריש קרים, גרנד מרינייר או ליקר אחר)

לציפוי:
אבקת קקאו איכותית

אופן הכנה:
• מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה ומסירים מהאש.
• מוסיפים את השוקולד ונותנים לתערובת לעמוד כדקה.
• מערבבים את השמנת והשוקולד היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי.
• מוסיפים את האלכוהול בהדרגה ומערבבים היטב.
• מעבירים לקופסאת אחסון אטומה היטב ושומרים בהקפאה.
• מכינים ומגישים: עם כף פריזיאן, טבולה במים חמים, קורצים כדורי שוקולד ומעבירים לתוך שקית סנדביץ' עם קקאו. מנערים היטב ומעבירים לצלחת. ניתן כמובן לחתוך גם בצורת ריבועים קטנים.
• שומרים בקופסה אטומה במקרר (עד שבוע) או כמה חודשים במקפיא.

מעיין נדיר היא יועצת דיגיטלית בתחום הקולינרי. טבחית, קונדיטורית ולעיתים מבשלת במסעדה המשפחתית.

למתכונים הקודמים של מעיין:
מרק גונדי עם קציצות עוף וחומוס
נזיד עדשים

לזניה תרד וגבינות

טבית – חמין עיראקי

מרק חצילים קלויים
מקלות בצק עלים ופרמזן