סלט פפאיה ירוקה

מאת: foodpage-team

הישר מהמטבח התאילנדי - מתכון לסלט פפאיה מרענן ומיוחד שמשלב טעמים חמצמצים ופיקנטיים. וגם: איך להפוך את הסלט לסביצ'ה

הסלט הזה הוא המרענן הרשמי בחום התאילנדי ומתאים במיוחד לקיץ הישראלי. הפפאיה הירוקה זמינה בשווקים רוב השנה, אבל אם לא מוצאים אפשר להחליף אותה במלפפונים (שרוקנתם מהם את הזרעים), בזוקיני, בתפוח עץ ירוק חמוץ או בקולרבי. בגרסה התאילנדית המקורית מועכים את הירקות קלות במכתש ועלי, אך אם אין אפשר להשתמש בידיים.


חומרים ל-4 מנות ראשונות:
100 גרם אטריות סומן (דקות) מחיטה או מאורז - אפשר גם בלי
1 פפאיה ירוקה, קלופה
4 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום חריף
8 עגבניות שרי
8 תרמילי שעועית ארוכה
1 כוס נבטי שעועית
2 כפות עלי נענע
2 כפות רוטב פאד-תאי
מיץ מ-2 לימונים
1 כף רוטב סויה בהירה
1 כפית רוטב הוי סטיר או רוטב דגים תאילנדי  (לא חובה)

להגשה:
2 כפות בוטנים קלויים וקצוצים

אופן הכנה:
• מבשלים אטריות במים רותחים במשך דקה-שתיים או לפי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים.
• חותכים את הפפאיה לרצועות דקות מאוד (במנדולינה או בסכין). קוצצים את הפלפל והנענע וחותכים גס את העגבניות והשעועית.
• מערבבים את יתר החומרים בקערה ומועכים אותם בעזרת מכתש ועלי (אם יש) או בידיים לאיחוד טעמים.
• מוסיפים את האטריות, מערבבים ומגישים עם בוטנים מעל.

גיוונים:
• לסביצ’ה תאילנדי: לפני ההגשה מוסיפים 200 גרם פילה דג ים טרי קצוץ גס ומערבבים.
• לגרסה רעננה וירוקה במיוחד: מוסיפים עלי כוסברה ובזיליקום קרועים גס ומועכים יחד עם מצרכי הסלט.

המתכון באדיבות חברת Healthy Boy המשווקת רטבים מעולים בניחוח אסייתי.
צילום: דניאל לילה

מחפשים עוד מתכונים אסיתיים? נסו את אלה:
כדורי עוף מטוגנים בציפוי רוטב חמוץ מתוק
עוף מוקפץ עם נודלס וירקות
סלט מלפפונים ברוטב ג'ינג'ר ושום