סלט מלפפונים ועוף תאילנדי

מאת: foodpage-team

מרענן, קליל ומתפקד כמנה עיקרית שמתאימה במיוחד לקיץ - סלט מלפפונים ורצועות עוף, בניחוח תאילנדי, עם רוטב סויה, צ'ילי וג'ינג'ר

מצרכים ל-4 מנות:
400 גרם חזה עוף פרוס
2 ס"מ גלנגל (להשיג בחנויות אסייתיות)
2 ס"מ ג’ינג’ר טרי
1 גבעול בצל ירוק
6 מלפפונים
1/2 צרור עלי נענע קצוצים גס

לרוטב:
2 כף רוטב סויה בהירה
1 כף רוטב סויה מתוקה
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית שמן שומשום
1 שן שום כתושה
1 כפית ג’ינג’ר טרי קצוץ
1 בצל שאלוט קצוץ

להגשה:
1/2 כפית שמן שומשום
3-2 כפות שומשום קלוי

אופן הכנה:
• מביאים לרתיחה 2 כוסות מים עם גלנגל, ג’ינג’ר ובצל ירוק. מניחים במים נתחי עוף, מבשלים 2 דקות בלבד ומכבים את האש. מכסים ומניחים ל-15 דקות צינון.
• קורעים את העוף לרצועות דקות בידיים ושומרים במקרר.
• בינתיים מערבבים את חומרי הרוטב.
• חוצים כל מלפפון לאורכו ובעזרת כפית מוציאים את הזרעים. פורסים את המלפפונים לסהרונים.
• מערבבים את רצועות העוף עם הרוטב, המלפפונים והנענע ומטפטפים שמן שומשום. מפזרים שומשום קלוי מעל ומגישים.

המתכון באדיבות חברת Healthy Boy המשווקת רטבים מעולים בניחוח אסייתי.
צילום: דניאל לילה


מחפשים עוד מתכונים אסיתיים? נסו את אלה:
סלט פפאיה ירוקה
כדורי עוף מטוגנים בציפוי רוטב חמוץ מתוק
עוף מוקפץ עם נודלס וירקות
סלט מלפפונים ברוטב ג'ינג'ר ושום