לסלט:
200 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
כפית כמון
מעט מלח ופלפל
חצי כפית פפריקה
2 בצלים ירוקים, קצוצים
1 פלפל צילי, חתוך לטבעות
דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
חצי כוס עלי בזיליקום ללא הגבעול
1 מנגו גדול, קלוף וחתוך לקוביות
לרוטב:
2 כפות שמן שומשום
כף רכז רימונים
כף חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור גרוס
כף רוטב צילי
אופן הכנה:
- מקפיצים את קוביות העוף במחבת עם מעט שמן זית יחד עם הפפריקה, המלח, הכמון ומעט פלפל שחור, עד שהן משנות את צבען ומתבשלות.
- מעבירים לקערה ומסננים מנוזלים אם נוצרו.
- אופים את הדלורית עם מעט מלח, פלפל ומעט שמן זית בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כחצי שעה ,עד שקוביות הדלורית אפויות.
- מערבבים בקערה גדולה את הדלורית האפויה, קוביות העוף ושאר מרכיבי הסלט.
- מערבבים בקערה נפרדת את הרוטב לסלט ומזגים על הסלט, מגישים בטמפרטורת החדר או קר.
[divider]
מתכון וכתיבה: אינס שילת
צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
>>
לעוד מתכונים מעולים מהבלוג תיק אוכל הכנסו לכאן
אל תפספסו:
מתכון לעוגת וניל עם אוכמניות ופקאנים
מתכון לבייגל בציפוי שומשום
מתכון לשווארמה טבעונית
מתכון לעוגת חלבה בחושה