חיתוכיות בראוניז עם בצק פריך

מאת: foodpage-team

תחתית פריכה ועדינה של בצק חמאה ומעליu בראוניז שוקולד רכים שנמסים בפה. מתכון של הקונדיטור אלון גולדמן

את הקונדיטור אלון גולדמן אנחנו לא מכירים באופן אישי, אבל את העוגות, העוגיות ושאר המתוקים שלו אנחנו לגמרי מכירים מרחוק. מתמונות בפייסבוק ומהמלצות של חברים שנכחו בסדנאות שלו.

הפעם, סוף סוף, הזדמן לנו לפגוש אותו פנים אל פנים ואפילו ללמוד ממנו איך להכין עוגיות מיוחדות במסגרת סדנה שערכה קונדיטוריות לחמי שאיתה עובד גולדמן כבר לא מעט שנים.

לא נלאה אתכם בכל הדברים שנלמדו ובכל השאלות שעלו, אבל כן ניתן לכם להתענג על מתכון שכיכב במפגש - חיתוכיות בראוניז על בצק פריך שמדיף ניחוחות מענגים של חמאה. נכון, הקינוח מכיל לא מעט קלוריות, שמגיעות בעיקר מהחמאה, אבל קחו בחשבון שמדובר בכמות גדולה מאוד ושמומלץ לחתוך את הבראוניז לקוביות קטנות.

אז מי מתנדב להכין ולשלוח לנו?

חיתוכיות בראוניז


רינג מלבני בגודל 30x40 ס"מ 0 מספיק להמווון ריבועי בראוניז קטנים

בצק פריך לחיתוכיות:
400 גרם חמאה רכה
200 גרם אבקת סוכר
2 גרם מלח (קורט)
200 גרם שקדים מולבנים, טחונים
300 גרם קמח מנופה
16 גרם אבקת אפייה (כף שטוחה)
180 גרם חלמונים (9 חלמונים)

אופן הכנה:
• במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה,מלח ואבקת סוכר עד שנוצרת תערובת בהירה ותפוחה.
• מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבלים כמה שניות עד שהם נטמעים בתערובת. שימו לב לנקות את דפנות המיקסר מדי פעם כדי לאפשר ערבול אחיד של כל המצרכים.
• מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה והחלמונים, לסירוגין (ב-3 פעמים), ומערבלים רק עד שהמסה אחידה.
• מקררים את הבצק כחצי שעה ומרדדים לעובי של רבע ס"מ לערך בגודל של מגש האפייה - מניחים את הרינג על הבצק ומסירים את עודפי הבצק.
• אופים בחום של 150 מעלות למשך 15 דקות או עד שהבצק זהוב וכמעט מוכן. מניחים בצד.

בראוניז:
200 גרם שוקולד מריר 60%
100 גרם פרלינה (מחית נוגט) - ניתן להשיג בחנויות מקצועיות
260 גרם חמאה
460 גרם סוכר
250 גרם ביצים (5 ביצים L)
185 גרם קמח מנופה
4 גרם אבקת אפייה כפית)
4 גרם מלח (חצי כפית)

>> רוצים להמיר את הגרמים לכוסות ו/או כפיות? הכנסו לטבלת המרת מידות

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-160 מעלות.
• בסיר כפול או במיקרו ממיסים את השוקולד, הפרלינה והחמאה. מניחים בצד.
• במקביל טורפים את הביצים והסוכר מבלי להקציף.
• מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד החמימה ולבסוף את הקמח עם אבקת האפייה והמלח.
• משטחים על גבי הבצק הפריך ואופים במשך כ-15 דקות עד להתייצבות הבראוניז מבלי לייבש אותו.

חיתוך ואיחסון:
• לאחר האפייה מניחים לבראוניז להתקרר ובעזרת סכין חדה פורסים לקוביות.
• מאחסנים בכלי אטום.
• ניתן להקפיא ולהפשיר לפי הצורך.

חותכים לפסים או לקוביות. צילום: אסף אמברם


המתכון באדיבות הקונדיטור אלון גולדמן ל"לחמי".
צילומים: אסף אמברם

מחפשים עוד מתכונים מעולים לעוגיות? כנסו כנסו