טירמיסו (בלי ביצים)

מאת: olga

עוגת טירמיסו שמזכירה ענן מתוק ומשלבת שכבות של בישקוטים טבולים בקפה, גבינת מסקרפונה עשירה ומעטה עדין של קקאו

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
אני מאמינה שיש מעט מאוד אנשים שלא מכירים את עוגת הטירמיסו. מדובר בקינוח איטלקי קלאסי טעים-טעים שנראה מיליון דולר על אף הפשטות שבהכנתו. כמו בכל מתכון קלאסי, לעוגה הזו יש הרבה מאוד גרסאות כאשר לכולן מכנה משותף אחד – טירמיסו היא עוגת קומות שמורכבת מביסקוויטים טבולים בקפה וקרם גבינה עשיר. אלה הטעמים הדומיננטיים. הרבה פעמים מצטרף אליהם גם קקאו אותו זורים בנדיבות מעל שכבת הקרם העליונה, גם בשביל היופי וגם בשביל המרירות האצילית שהוא מוסיף לקינוח.

אני מציעה לכם היום את אחת הגרסאות של טירמיסו, ללא ביצים. אם אתם משתייכים לאנשים שנרתעים משימוש בביצים לא מבושלות מסיבות בריאותיות, או ראיתם יותר מדי "כלבוטק" ורפי גינת הפחיד אותכם למוות עם הסל-מו-נלה שלו, המתכון הזה הוא בשבילכם. אני לעומת זאת אוהבת אותו מסיבה אחרת לגמרי - ללא ביצים הכנת הקרם הופכת ליותר פשוטה ומהירה. והעוגה עדיין יוצאת מאוד מאוד טעימה. אתם יכולים לשלוט ברמת החוזק של הקפה וגם באחוזי השומן של הגבינה, אבל אני כן ממליצה לכם להתפרע וללכת על אספרסו חזק וטוב ועל גבינה בעלת אחוזי שומן דו ספרתיים שמתחילים בספרה 3 - יתקבל טירמיסו שנראה ומרגיש כמו ענן. לבן, אוורירי ונמס בפה שיקח אותכם הכי גבוה שרק אפשר.

מרכיבים לבסיס ולתערובת טבילה:
חבילת בישקוטים, למשל סבויארדי
קפסולת אספרסו או כף גדושה של קפה נמס
מים רותחים להשלמת כמות הנוזלים לכוס
3 כפות ליקר דובדבנים
1-2 כפות קקאו איכותי לקישוט

מרכיבים לקרם:
מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% (250 מ"ל)
שקית אבקת סוכר (100 גרם)
קופסת גבינת מסקרפונה (250 גרם)

אופן הכנה:
1. מכינים את תערובת הטבילה: מוסיפים מים רותחים לאספרסו ארוך עד להגעה לכוס נוזלים או מוהלים את הקפה הנמס בכוס מים רותחים. מוסיפים את הליקר, מערבבים, מעבירים לקערה רחבה ומקררים.
2. מכינים את הקרם: בקערה גדולה מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עד שהשמנת מתחילה להסמיך. מוסיפים את גבינת המסקרפונה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם סמיך ואחיד, ללא גושים.
3. מרכיבים את העוגה: טובלים כל ביסקוויט לשתי שניות בתערובת הקפה ומסדרים אותם בשורה בתחתית התבנית / התבניות. במידת הצורך שוברים את הביסקוויטים. אם משתמשים בשתי תבניות, מחלקים את הקרם לארבעה חלקים, אם משתמשים בתבנית אחת – לשניים. מורחים את הקרם מעל שכבת הביסקוויטים הראשונה וחוזרים בפעם נוספת על פעולת הטבילה והמריחה ליצירת הקומה השנייה של העוגה.
4. מעל שכבת הקרם העליונה מנפים בנדיבות קקאו איכותי. אם רוצים – מקשטים בפולי קקאו או שוקולד מריר מגורר.
5. מכסים את התבניות בניילון נצמד ומעבירים לקירור, לפחות לכמה שעות, עדיף ללילה שלם.
6. שומרים במקרר.

טירמיסו2

הערות:
- אפשר להחליף ליקר דובדבנים בליקר קפה, או לוותר על האלכוהול ולהשתמש רק בכוס קפה חזק.
- אפשר להחליף את גבינת המסקרפונה בכמות זהה של גבינת פילדלפיה או כל גבינת שמנת אחרת, רצוי מעל 30%.
- מאוד חשוב לתת לקרם להיספג, לכן העוגה דורשת מנוחה בקירור.
את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.

[divider]

בטורים הקודמים:
מטריות שוקולד
טארט שוקולד ואוראו
פיצה מבצק שמרים שבועי
עוגת תמרים לחה בציפוי שוקולד לבן

>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי


צילומים: אולגה טוכשר