רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - המרכיב הסודי - אולגה טוכשר - פיצה מבצק שמרים (שמחזיק שבוע במקרר)

פיצה מבצק שמרים (שמחזיק שבוע במקרר)

גרסה מעולה לבצק שמרים "שבועי" – מכינים כמות גדולה, שומרים במקרר עד 7 ימים ונהנים מפיצה, פוקצ'ה או לחמניות בכל יום. מושלם

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
אני לא מכירה מישהו שלא אוהב פיצה. איכשהו לגבי פיצה קיים קונצנזוס אפילו רחב יותר, מאשר לגבי שוקולד. אוהדי פיצה הם לרוב אנשים שאוהבים מאפים בכלל, ומאפים מבצק שמרים בפרט. עד כה הממצאים של המחקר האישי המעמיק בנושא. הלכה למעשה ביומיום, למרות החיבה שלנו, אנו לא ממהרים להכין בצק שמרים ולפנק את בני המשפחה בפיצה ביתית טרייה וחמה, ישר מהתנור. אנחנו מעדיפים להזמין take away. בצק שמרים, שלרוב דורש השקעת זמן, גם להכנה וגם להתפחה, הוא לא בדיוק ברירת מחדל לארוחת צהריים או ערב. לפחות לא היה עד היום. היום אתם הולכים לגלות גרסה מעולה של בצק שמרים "שבועי" שיהפוך את עולמכם – מכינים כמות גדולה, שומרים במקרר עד שבעה ימים ללא פגיעה באיכות, ונהנים מפיצה, פוקצ'ה או לחמניות טריות על בסיס יומי ללא השקעה נוספת. מכמות הבצק שבמתכון אפשר לקבל ארבע פיצות משפחתיות, או שתי פיצות ושלוש-ארבע פוקצ'ות. פשוט וגאוני.

כמובן אפשר לאפות פיצה מקמח לבן רגיל. היא תהיה בסדר גמור. אבל היום היצע הקמחים המיוחדים כה גדול שפשוט חבל לא להשתמש בכל השפע הזה על מנת להגיע לתוצאות הטובות ביותר. אם אני מכינה פסטה ביתית, אני משתמשת בקמח לפסטות. אם אני אופה פיצה, אני בוחרת בקמח מיוחד לפיצות ופוקצ'ות – למשל אנטימו קפוטו מסדרת פיצה שף. אני אחסוך מכם את ההסברים המדעיים לגבי יתרונותיו הרבים. פשוט תאמינו שהוא מעולה.

וברגע שהבצק מוכן, הכנת פיצה הופכת למשחק ילדים. יש רק שני מרכיבים שהם מבחינתי בגדר חובה – רוטב עגבניות וגבינה. כל השאר נתון לאלתור ותלוי ביצירתיות שלכם ובתכולת המקרר. תחתכו, תקצצו, תסדרו פסיפסים צבעוניים והכי חשוב – תהנו מהתהליך. אני מציעה לכם שילוב ים תיכוני שכזה: עגבניות מיובשות, גמבה, זיתים שחורים וגבינת עזים. אני לא סגורה עדיין מה טוב יותר: הריח או הטעם. רדדו את הבצק לעובי רצוי, אני ממליצה דווקא דק, ותקבלו פיצה פריכה ומדהימה באיזון מושלם עם כל התוספות. עכשיו תארו שיש לכם אחת כזאת יום אחרי יום במרחק הליכה למקרר. אתם קולטים את הפוטנציאל? שיהיה בתאבון!

המרכיב-הסודי

מרכיבים לבצק שבועי מק"ג קמח:
250 מ"ל חלב פושר (כוס)
2 כפיות סוכר
11 גרם (שקית) שמרים יבשים
1 ק"ג קמח (שקית) מיוחד לפיצה
3 כפיות אבקת אפייה
3 כפיות מלח
400 מ"ל יוגורט (2 גביעים)
2 ביצים

מרכיבים לפיצה משפחתית:
1/4 מכמות הבצק
1/3 כוס רוטב עגבניות
150-200 גרם גבינת מוצרלה (לפי המצפון)
גמבה, חתוכה לעיגולים
8 עגבניות מיובשות (או לפי הטעם)
1/3 כוס זיתים שחורים, חצויים
1/4 חבילה גבינת עזים פרומעז

אופן הכנה:
• מכינים את הבצק: בקערה קטנה מערבבים את החלב הפושר, השמרים היבשים והסוכר ומשאירים בצד ל- 20 דקות עד שעל פני התערובת מתפתח קצף אוורירי.
• מעבירים את תערובת השמרים לקערת המיקסר, מוסיפים בערך חצי מכמות הקמח, את המלח ואבקת האפייה ולשים באמצעות וו לישה במשך כמה דקות עד שהקמח נטמע.
• מוסיפים את הביצים, היוגורטים ואת שאר הקמח ולשים שוב עד שמתקבל בצק רך מאוד, נעים למגע וטיפה דביק.
• משמנים את הידיים ומוציאים את הבצק המוכן מהקערה. משאירים בצד 1/4 ממנו, ואת כל השאר מעבירים לשקית. מוציאים מהשקית את האוויר וקושרים אותה. משאירים מקום לתפיחת הבצק. את השקית מעבירים למקרר.
• מקמחים את משטח העבודה, מרדדים את הבצק לעיגול בגודל רצוי, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשאירים לרבע שעה לתפוח.
• מחממים את התנור ל- 230 מעלות.
• מכינים את התוספות: חותכים את הגמבה לעיגולים, את הזיתים לחצאים.
• אחרי שהבצק תפח, מורחים אותו ברוטב העגבניות, מפזרים מעל את הגבינה ומסדרים את התוספות.
• מכניסים את הפיצה לתנור ל- 15-20 דקות, או עד שהיא משחימה.
• מוציאים מהתנור, חותכים למשולשים ומגישים.
• במידת הצורך שומרים במקרר בכלי אטום. מחממים בתנור לפני הגשה נוספת.

הערות:
•  מכמות הבצק אפשר להכין 4 פיצות גדולות, או למשל שתי פיצות וארבע פוקצ'ות.
•  אפשר להחליף את היוגורט ברויון.
•  המתכון הינו חלבי ולא מומלץ להפוך אותו לפרווה.
•  מומלץ בפעם הראשונה להוסיף את החלק השני של הקמח בהדרגה, רק עד שיתקבל בצק רך ואלסטי. בעיקרון זה צריך להיות בול ק"ג.
•  אפשר להחליף את המוצרלה בגבינה צהובה מגוררת.
•  אפשר לבחור תוספות לפי הטעם – כל דבר וכל שילוב הולך.
•  תשגיחו על הפיצה שלא תישרף. זמן אפייה משתנה בין תנור לתנור, אבל בממוצע לוקח בין 15 ל- 20 דקות עד שהיא מתחילה להשחים.
•  את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.

בטורים הקודמים:
עוגת תמרים לחה בציפוי שוקולד לבן
טפיוקה עם מנגו ופירות יער

מטבוחה פיקנטית

עוגת ביסקוויטים עם קרם לימון

עוגת דובדבנים חמוצים

פאי רועים עם פירה ובשר טחון

עוגיות דאבל שוקולד במילוי ריבת חלב

>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי

צילומים: אולגה טוכשר

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי

מתכונים אחרונים מאת המרכיב הסודי (צפו בכולם...)

המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: