פסטה בניחוח גלילי

מאת: tikochel-blogspot-com

מנת פסטה מיוחדת שמשלבת תרד, ערמונים, זוקיני ועגבניות מיובשות. גם צבעונית, גם משביעה וגם טעימה במיוחד

להכיר אותו זה להכין פסטה ולדעת שהיא הולכת להפוך לפסטה האהובה עליו, להכיר אותו זה לדעת שהוא הולך לקחת מזלג ולאכול את הפסטה ישר מהמחבת. אמרתי לו שאני ערבה לכך שזו הולכת להיות הפסטה האהובה עליו, הוא חייך כי הוא מכיר אותי.

מצרכים:
1 חבילה פסטה רצוי מסוג רחב (פפרדלה)
50 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
חצי כוס יין לבן חצי יבש
100 גרם ערמונים מוכנים (נמכרים בשקית מוכנים לאכילה)
2 כוסות עלי תרד ( או: עלי מנגולד, קייל, חובזה טריים חתוך גס)
4 שיני שום פרוסות
1 זוקיני גדול בצבע ירוק או צהוב, פרוס לפרוסות
חצי כוס עלי בזיליקום
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
חצי כוס עגבניות מיובשות
להגשה: עלי נענע טריים - לא חובה
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
- במחבת רחבה ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את שמן הזית. מוסיפים את הזוקיני ומטגנים כ-4 דקות.
- מוסיפים את שיני השום, התרד (או הירק שבחרתם) והעגבניות המיובשות. מטגנים דקה שתיים.
- מוסיפים מלח ופלפל ואת היין הלבן. כשהרוטב מתחיל לבעבע, מנמיכים את האש ומוסיפים את הערמונים. מבשלים עוד כ- 2 דקות ומסירים מהאש.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן או עד שהיא צפה באם בחרתם להכין פסטה ביתית וכשהיא מוכנה מסננים אותה - לא שוטפים אותה.
- מחממים שוב את המחבת עם הרוטב, מוסיפים את הפסטה ואת עלי הבזיליקום ומערבבים תוך כדי בישול במשך כ-3 דקות.
- מגישים חם עם גבינת פרמז'ן מעל ונענע טרייה כאופציה.

מתכון וכתיבה: אינס שילת
צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

>> לעוד מתכונים מעולים מהבלוג תיק אוכל הכנסו לכאן

אל תפספסו:
מתכון למרק ראמן
מתכון לעוגת וניל עם אוכמניות ופקאנים

מתכון לבייגל בציפוי שומשום
מתכון לשווארמה טבעונית
מתכון לעוגת חלבה בחושה