"מק אנד צ'יז" גזר

מאת: gili642641

"מק אנד צ'יז" מפתיע, עם רוטב על בסיס גזר! קרמי ועשיר, אבל בהרבה פחות קלוריות. גם הילדים ישגעו על זה

חומרים ל-4 מנות (תבנית פיירקס / קרמיקה בגודל 16*25 ס"מ):
1 בצל גדול, מקולף וחתוך לקוביות
2-3 שיני שום, קצוצות
1 כף שמן לטיגון
500 גרם גזר, מקולף וחתוך לקוביות
1 כפית מלח
3/4 כוס מים
250 גר' פסטה קצרה, מכל סוג שאוהבים (אני השתמשתי בפוזילי)
3/4 כוס גבינת צ'דר מגוררת (או כל גבינה צהובה מגוררת אחרת)
פלפל שחור טחון
מעט גבינת פרמזן, לפיזור מלמעלה

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. בסיר קטן מחממים את כף השמן ומטגנים קלות את הבצל ואת השום.
3. מוסיפים את הגזרים, 1/2 כפית מלח והמים. מביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה, כ-20 דק', עד שהגזר רך לגמרי.
4. במקביל – מרתיחים סיר גדול עם מים. כשהמים רותחים מוסיפים הרבה מלח ומבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה (על פי הוראות ההכנה על השקית). מסננים את המים ומחזירים את הפסטה לסיר.
5. בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את הגזר, הבצל והשום (כולל המים). טועמים ואם יש צורך, מוסיפים את 1/2 כפית המלח הנוספת ואת הפלפל השחור הטחון.
6. שופכים את הרוטב שנוצר, על הפסטה שבסיר. מוסיפים את גבינת הצ'דר המגוררת ומערבבים עד שכל הפסטה מצופה ברוטב.
7. מעבירים לתבנית ומשטחים. מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.
8. אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהגבינה נמסה והחלק העליון משחים מעט. מגישים חם.

מתכון וצילום – גילי מהבלוג פרעצל עם שומשום

למתכונים נוספים של גילי:
סלט חצילים קלויים פיקנטי
פשטידת קישואים

עוגת שטרויזל תפוחים

מג'דרה פתיתים עם עדשים שחורות וכרובית