רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות - עוגת שטרויזל תפוחים

עוגת שטרויזל תפוחים

עוגת תפוחים ריחנית וטעימה במיוחד עם שכבת שטרויזל שחומה ופריכה. רק להוסיף גלידת וניל או קצפת ולהתענג על כל ביס

חומרים לתבנית 24 או 26

לעוגה:
100 גרם חמאה, בטמפ' החדר
4 גרם (1 כפית) סוכר וניל
100 גרם סוכר
2 ביצים M
50 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
150 גרם קמח לבן רגיל
8 גרם אבקת אפייה
2 כפות חלב
1/2 קילו תפוחים מסוג גרני סמית, מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל בינוני (כ-3 תפוחים גדולים)
1/2 או 1 כפית קינמון (על פי הטעם)

לשטרויזל:
100 גרם קמח
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

אופן הכנת העוגה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות, משמנים את התבנית ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
2. בקערת המיקסר עם וו הבלון, מקציפים את החמאה עם סוכר הוניל לתערובת קרמית, ללא גושים.
3. מוסיפים את הסוכר, הביצים, קמח תפוחי האדמה/ קורנפלור, קמח רגיל, אבקת אפייה וחלב ומערבלים, רק עד איחוד (המנעו מערבול יתר).
4. מעבירים את המלית לתבנית האפייה ומשטחים באופן אחיד.
5. בקערה נפרדת, מערבבים את קוביות התפוחים עם הקינמון.
6. מפזרים את התפוחים על המלית, בשכבה אחידה.

אופן הכנת השטרויזל:
1. מערבבים בקערה בינונית את הקמח והסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בעזרת הידיים, עד שמתקבל בצק פירורי.

מרכיבים ואופים:
1. מפזרים את השטרויזל על שכבת התפוחים ומכניסים לתנור. מומלץ לשים תבנית תנור ריקה מתחת לרשת התנור עליה מונחת תבנית העוגה, למניעת טפטופים על תחתית התנור.
2. אופים 40-45 דק', עד שפירורי השטרויזל משחימים וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
3. מוציאים מהתנור ומצננים.
4. העוגה תשמר יום-יומיים מחוץ למקרר, כאשר היא מכוסה היטב. לאחר מכן, מומלץ להכניס למקרר ולחמם מעט לפני ההגשה.
5. מומלץ להגיש עם גלידת וניל או קצפת.

הערות:
* אפשר להשתמש בכל סוג תפוחים שאוהבים.
* ניתן להמיר את התפוחים בכל פרי אחר: שזיפים, אפרסקים, דובדבנים ועוד.
* אפשר להוסיף תבלינים נוספים, כגון: ציפורן, ג'ינג'ר טחון, אגוז מוסקט וכד' או לוותר בכלל.
* אפשר להוסיף אגוזים קצוצים (פקאנים/ אגוזי מלך) ו/או צימוקים לשכבת התפוחים.

מתכון וצילום – גילי מהבלוג פרעצל עם שומשום

למתכונים נוספים של גילי:
מג'דרה פתיתים עם עדשים שחורות וכרובית
טורט היער השחור עם מוס שוקולד לבן ודובדבנים
מיני מאפינס תירס ונקניקיות

gili642641
שמי גילי, בת 35, נשואה + 2.
יועצת ארגונית במקצוע אבל אופה ומבשלת בנשמה.
גרה בגרמניה ומגשימה חלום קטן - בלוג בישול המשלב מתכונים עם חוויות של ישראלית בגרמניה וחוויות מהחיים בכלל.
gili642641
gili642641

מתכונים אחרונים מאת gili642641 (צפו בכולם...)

gili642641
pretzelimsumsum@gmail.com

תגובה אחת

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: