5 טיפים להכנת עוגה גבינה מושלמת

מאת: cook-and-bake

5 טיפים להכנת עוגת גבינה מושלמת כמו בקונדיטוריה. גבוהה, רכה וללא סדקים

unnamed (18)רוצים להכין עוגת גבינה קרה או אפויה אבל מפחדים שהיא תצנח בתנור או תצא דחוסה מדי? במיוחד בשבילכם אספנו 5 טיפים חשובים להכנת עוגת גבינה מושלמת.

כל מה שתצטרכו זה מתכון מוצלח ולהצמד לכללים הפשוטים שיהפכו את העוגה שלכם ליצירת אמנות לפחות כמו בקונדיטוריה.

ואם בעוגות עסקינן, אל תפספסו את המתכון לטארט גבינה ושוקולד לבן עם דובדבנים ופתי בר. מושלם לחג!

5 טיפים להכנת עוגת גבינה


1. מומלץ להשתמש בגבינה עם מינימום 5% שומן ותמיד להוציא ממנה כמה שיותר נוזלים לפני שמערבבים אותה עם בלילת העוגה. אפשר לעשות את זה עם בד חיתול או פשוט לרוקן את הנוזלים שנותרים בתוך המיכל.

2. מומלץ לאפות את העוגה על טמפרטורה נמוכה יחסית ולאורך זמן יותר ארוך ובכל מקרה לא לפתוח את דלת התנור ב-20 דקות הראשונות אלא אם נאמר לכם מפורשות אחרת.

3. כמו בשאר העוגות, אבל בעוגות גבינה זה קריטי במיוחד - שימו לב לא לחתוך אותן כשהן עדיין חמות או לפני שהן התייצבו לחלוטין. ואגב, עוגות גבינה טעימות יותר ובעלות מרקם טוב יותר ביום שלמחרת.

4. הקפידו להשתמש בגבינות בטמפרטורת החדר וכך גם לגבי הביצים. ההקצפה והערבוב יהיו טובים יותר ולא יותירו גושי גבינה.

DSC_1924

5. עוגת גבינה מוכנה כשהיא יציבה ומעט זהובה בצדיים ועדיין מעט רוטטת במרכז (אבל לא רכה לגמרי). השתדלו לא להכניס סכין כדי לבדוק אם היא מוכנה אחרת היא עלולה לצנוח לכם.

קוק אנד בייק